PREVIZIUNI PENTRU 2006: Producţia mondială de oţel inoxidabil va creşte cu 8,6%

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 mai 2006

Producţia mondială de oţel inoxidabil se va redresa în acest an, spun reprezentanţii Forumului Internaţional al Oţelului Inoxidabil (ISSF), anticipînd că va fi fabricată o cantitate de 26,4 milioane de tone metrice, cu 8,6% mai mare faţă de 2005. ISSF arată că vor fi creşteri importante în Asia, îndeosebi în China. Rata de creştere a producţiei globale, de 8,6%, este mai mare decît media pe termen lung preconizată în materie şi compensează pierderile raportate de multe ţări în 2005. Aceste pierderi au fost cauzate de reducerile semnificative ale stocurilor de profil. Anul trecut, producţia mondială de oţel inoxidabil a atins 24,3 milioane de tone metrice, cu 1% mai puţin decît în 2004.

Asia este, de departe, cel mai mare producător de oţel inoxidabil. Anul trecut, Asia a fost singura regiune majoră producătoare de oţel care a înregis-trat o creştere a cantităţii fabricate (5%). ISSF aşteaptă, pentru 2006, o creştere de 10% a producţiei din zonă, întrucît vor lua fiinţă noi capacităţi de producţie. Specialiştii ISSF anticipează că, anul aces-ta, China va deveni cel mai mare producător mondial de oţel inoxidabil. China şi India au fost singurele ţări care, în 2005, au obţinut creşteri continue ale producţiei de oţel inoxidabil.

Cea de-a doua regiune producătoare în domeniu este Europa de Vest/Africa. Cele două zone au fost afectate de pierderi în cea de-a doua jumătate a anului 2005, din cauză că cererea a fost mică. Producţia a scăzut cu 6,4%, la 8,8 milioane de tone metrice. ISSF estimează că, în 2006, regiunea Europa de Vest/Africa se va redresa semnificativ, iar producţia de oţel inoxidabil a acesteia va atinge 9,5 milioane de tone metrice, cu 7,1% mai mult decît în 2005.

În ceea ce priveşte America (de Nord şi de Sud), ISSF preconizează o creştere de 6% a producţiei, la 2,9 milioane de tone metrice, după scăderea de 8,3% înregistrată în 2005. Potrivit analizei ISSF, în Europa Centrală şi de Est, producţia se va redresa, ajungînd la nivelul din 2004.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb