Prima fază a proiectului Băneasa Business & Technology Park, închiriată 100%

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 18 iulie 2008

Prima fază a proiectului Băneasa Business & Technology Park, închiriată 100%

Băneasa Business & Technology Park (BB&TP), parcul de afaceri din cadrul Proiectului Băneasa, anunţă că a terminat de închiriat primele două clădiri de birouri, respectiv prima fază a proiectului. Este vorba de două clădiri de birouri clasa A+ care ocupă o suprafaţă de 26.000 mp utili din cei 250.000 mp dedicaţi întregului proiect. Această primă fază reprezintă o investiţie de aproximativ 40 de milioane de euro din totalul de 250 de milioane de Euro planificate pentru întregul parc de afaceri.

Peste 40 de companii locale şi multinaţionale au închiriat spaţii în primele două clădiri din cadrul parcului de afaceri. Preţul a variat în funcţie de mai mulţi factori precum: locaţia, suprafaţa şi destinaţia. BMW, MOELLER ELECTRIC, DUPONT, SOLMAR TRADING GROUP, F. ZANTI COM, EUROHOUSE, SONAE SIERRA, UNILEVER şi ADIDAS sunt doar câteva din companiile care au ales "viitorul business district al Bucureştiului" pentru a-şi reloca sediul firmei.

Nicolae Călinoiu, director general Băneasa Business & Technology Park, a declarat: "În 4-5 ani, ne dorim să finalizăm construcţia parcului de afaceri, care va avea în total 11 clădiri de birouri".

Fiecare dintre cele două clădiri din prima fază de construcţie a Băneasa Business & Technology Park este formată din două aripi cu 5 nivele unite de un lobby central şi de o casă a scării secundară. Fiecare clădire beneficiază de un atrium impresionant des-făşurat pe 5 etaje în care se află recepţia. Suprafaţa pe etaj este de 2 700 mp, cu un ultim nivel mai mic, retras, pentru a oferi terase spaţioase. Ambele clădiri au câte un nivel subteran pentru parcare, în prezent existând 795 de spaţii de parcare subterană şi supraterană, reprezentând o medie de 1 spaţiu de parcare la 33 mp de spaţiu util. Este cea mai bună rată de parcare oferită de o clădire de birouri din Bucureşti.

BB&TP este un parc de afaceri cu "clădiri inteligente" datorită dotărilor tehnice şi facilităţilor oferite precum: sistem de administrare şi funcţionare computerizată a clădirilor BMS (Building Management System), sistem de securitate CCTV, sistem de condiţionare-răcire-încălzire aer în 4 ţevi, lifturi cu comandă centralizată, faţadă de sticlă dublu efect - termoizolantă şi UV, microsistem de circulaţie a aerului pe verticală în zona de lobby, podea înalţată, telecomunicaţii prin fibră optică, inclusiv televiziune digitală şi acces la Internet în bandă largă.

Întregul proiect BB&TP se desfăşoară în 5 etape şi va avea, în final, 250 000 mp de spaţii de birouri clasa A+, dis-tribuiţi în 11 clădiri şi un hotel de 4 stele cu sala de conferinţe.

BB&TP este parte integrată în Proiectul Băneasa care reprezintă o investiţie totală estimată de 1,8 miliarde de euro. Pe lângă BB&TP, Proiectul Băneasa cuprinde şi Băneasa Rezidenţial -zonă rezidenţială care ocupă 2/3 din suprafaţa proiectului de 221 de ha, precum şi o destinatie unică de shopping - Băneasa Shopping City, deschisă publicului din primavăra acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb