Primarul oraşului Năvodari, trimis în judecată de DNA pentru dare de mită

F.A.
Anticorupţie / 10 decembrie 2012

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari, judeţul Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită şi, în stare de libertate, a lui Nicolae Vâlcu, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii, arată un comunicat remis redacţiei.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada iunie-octombrie, inculpatul Matei Nicolae, primarul oraşului Năvodari, i-a solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care inculpatul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, la data de 18 octombrie, inculpatul Matei Nicolae i-a promis ofiţerului de poliţie, iar la data de 25 octombrie i-a şi dat acestuia, două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro.

Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi plătit 59.000 lei. În realitate nu s-a plătit nici un ban.

În acel context, la data încheierii contractelor, unul dintre intermediari, Vâlcu Nicolae a dat, în faţa notarului, o declaraţie care nu corespunde adevărului, susţinând că a primit suma de 59.000 lei, reprezentând preţul achiziţionării a două loturi de teren din Năvodari, loturi care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare autentificate de notarul respectiv. Ulterior, în faţa organelor de urmărire penală, inculpatul Vâlcu Nicolae a dat declaraţii mincinoase.

La data de 15 noiembrie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Matei Nicolae.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb