PRIMARUL SUBURBIEI PARIZIENE: "Atacul asupra militarilor a fost unul planificat"

A.C.
Internaţional / 9 august 2017

"Atacul asupra militarilor a fost unul planificat"

Actualizare 13:10 Secţia antiterorism a Parchetului din Paris a deschis o anchetă privind atacul vizând militari

Secţia antiterorism a Parchetului din Paris a deschis o anchetă pentru "tentativă de asasinat vizând persoane care au autoritate publică, în legătură cu o organizaţie teroristă infracţională", au anunţat autorităţile, citate de Reuters.

Ancheta a fost încredinţată Direcţiei Regionale de Poliţie Judiciară, Direcţiei Centrale a Poliţiei Judiciare şi Direcţiei Generale de Securitate Internă.

(A.C.)

------

Primarul din suburbia Parisului Levallois-Perret, unde o maşină a lovit un grup de militari, afirmă că a fost vorba de un atac planificat, deoarece vehiculul aştepta soldaţii, potrivit Reuters.

"Fără îndoială, a fost un act deliberat (...), acest vehicul îi aştepta", a adăugat primarul Patrick Balkany, vorbind de "o agresiune odioasă".

Mai exact, vehiculul staţiona pe contrasens, pe o alee mărginită de imobile, pentru a aştepta ieşirea militarilor din Regimentul 35 de Infanterie, informează sursa din presa externă.

"BMW-ul a accelerat foarte repede, în momentul în care au ieşit. S-a întâmplat în centrul oraşului. S-a întâmplat foarte repede", a subliniat edilul.

Conform sursei, şase persoane au fost rănite în rândul militarilor, dintre care doi sunt în stare gravă, a anunţat Prefectura poliţiei, care a precizat că viaţa niciunui ofiţer nu este în pericol. Victimele au fost duse la spitalul Percy din Clamart.

Militarii ieşeau din cazarmă, în Piaţa Verdun,în jurul orei locale 8.15 (9.15 ora României), când au fost loviţi, potrivit BFMTV.

O operaţiune a poliţiei este în curs, iar oamenii legii caută în prezent suspectul, care a fugit de la locul faptei, şi automobilul său, marca BMW.

Potrivit sursei citate, militarii erau desfăşuraţi în cadrul operaţiunii Sentinelle, lansată în ianuarie 2015, după atacul de la Charlie Hebdo. În cadrul operaţiunii, 10.000 de militari, dintre care 3.000 în rezervă, sunt desfăşuraţi pentru teritoriul Franţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb