Turiştii de la noi vor putea să-şi petreacă, pentru prima dată, Crăciunul sau Revelionul într-un iglu, la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraşului, potrivit Adelinei Grigoriu, care reprezintă Hotelul de Ghea-ţă, citată de Agerpres. Cei care vor alege acest mod de a-şi petrece Sărbătorile vor trebui să achite o sumă cuprinsă între 150 şi 300 de lei, pe noapte.
"Arhitectul lucrează încă la planul acestui iglu, care este posibil să aibă una - două camere. Acest iglu va avea doar uşă, nu va avea geamuri, iar în interior vor fi paturi din gheaţă, acoperite de lemn, saltele, cearceafuri, blănuri de animale şi saci de dormit", a precizat doamna Grigoriu.
Temperatura maximă în interiorul construcţiei de gheaţă va fi de maxim 1-2 grade.
Cei care se cazează ca eschimoşii vor fi, de asemenea, nevoiţi să străbată prin zăpadă câţiva zeci de metri, până la Cabana Bâlea Lac, pentru a folosi toaleta sau duşul. Iglu-ul nu va fi prevăzut nici cu restaurant.
Hotelul de Gheaţă are, în acest an, zece camere. Până acum, 50 de britanici şi-au rezervat camere la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac.
Cele două obiective vor fi inaugurate în 25 decembrie.
Primul hotel de gheaţă din Româ-nia a fost realizat în 2006, la Bâlea Lac, de actualul primar al Avrigului (judeţul Sibiu), Arnold Klingeis. Acel hotel a fost gândit sub forma unui iglu imens, cu o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi.
Cea mai mare grijă a inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor, de atunci şi până în prezent, a fost ca toţi clienţii să semneze declaraţii pe propria răs-pundere, înainte de cazare, conform cărora sunt de acord să doarmă în frig.
În construcţiile de gheaţă de la Bâlea sunt cazaţi anual sute de turişti străini, îndeosebi vest-europeni, dar şi sute de români, dornici de experienţe extreme.