Combinatul petrochimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea a realizat în primele trei luni ale acestui an un profit net de 46,33 milioane lei, de şase ori mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, de 7,57 milioane lei, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
"Rezultatul net a crescut cu 39 milioane lei, reprezentând practic o creştere de şase ori, atât faţă de trimestrul I 2017, cât şi faţă de trimestrul IV 2017", se arată în document.
Vânzările nete au urcat la 297,59 milioane lei, cu 34% mai mari faţă de perioada ianuarie-martie 2017, când au fost 221,75 milioane lei.
Rezultatele au fost inflenţate pozitiv de creşterea cantităţilor de produse finite comercializate, în principal la oxo - alcooli, precum şi de majorarea preţurilor la soda caustică lichidă şi sodă caustică solidă determinată de reducerea producţiei la nivel european, cauzată de închiderea instalaţiilor care utilizau tehnologia cu mercur.
"Rezultatele economico - financiare înregistrate de Oltchim SA în trimestrul I 2018 confirmă în continuare evoluţia ascendentă a societăţii şi faptul că măsurile de eficientizare a activităţii prevăzute în Planul de reorganizare au fost implementate cu succes", spun reprezentanţii combinatului, în raport.
Societatea a vândut în trimestrul I 2018 produsele chimice atât pe piaţa locală, aproximativ 22% din cifra de afaceri, cât şi pe cea internaţională, aproximativ 78% din cifra de afaceri, se menţionează în raport.
La 31 martie, Oltchim înregistrează datorii totale în sumă de 1,3 miliarde lei, din care cea mai mare parte, de 1 miliard de lei sunt datorii înregistrate în conformitate cu Planul de reorganizare, iar 170 milioane lei sunt datorii nete acumulate după intrarea in insolvenţă.
Combinatul vâlcean are circa 2.000 de salariaţi.
1. fără titlu
(mesaj trimis de stanescu în data de 12.05.2018, 01:45)
Si profiturile adminiatratorilor judiciari DECAT 20 de milioane de euro. Saracilor! Cu duhul.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.05.2018, 05:54)
Este ceva care mie imi scapa. Dar si autoritatilor. Acestora din urma s-ar putea ca in mod voit. Oltchimul cica este in faliment dar "duduie". De multe luni (inca putin si facem anul !) cica proprietar ar fi societatea Chimcomplex, dar in afara de periodice declaratii privind bunele intentii viitoare ale cumparatorului, n-am vazut nimic. Nici noi, dar nici statul roman. Intre timp, se pare ca sunt unii care vad bani. Bani multi. Ei spun ca meritati. Asa o fi. Somn usor, natiune !