PRIN DOUĂ VÂNZĂRI DE DIVIZII ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ, "AIG" înapoiază statului 50 de miliarde de dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 martie 2010

"American International Group" Inc. (AIG), odinioară cel mai mare asigurator din SUA, şi-a înstrăinat, luni, operaţiunile de asigurări de viaţă - "American Life Insurance" Co. ("Alico"), către "MetLife" Inc., tranzacţie care, în opinia oficialilor AIG, "pur şi simplu nu poate fi reprodusă de competitori".

Asta, pentru că asigurările de viaţă din afara graniţelor SUA reprezintă, din nou, pentru AIG, una dintre "bijuteriile coroanei".

Vânzarea "Alico", divizie prezentă şi în România, a fost făcută pentru 15,5 miliarde de dolari şi urmează înstrăinării AIA (sucursala asiatică a AIG), către "Prudential" Plc din Marea Britanie, pentru 35,5 miliarde de dolari. Cele peste 50 de miliarde de dolari rezultate din aceste tranzacţii vor fi folosite de AIG pentru rambursarea unei părţi din datoria către guvernul Statelor Unite, care a salvat compania de la faliment în 2008.

În urmă cu doi ani, statul american a ajutat AIG, prin diverse forme, cu 182,3 miliarde de dolari, iar asiguratorul şi-a redus până acum datoria cu 25 de miliarde de dolari.

AIG a pierdut 97% din valoarea sa de piaţă în 2008.

AIG îşi are rădăcinile în anul 1919, când Cornelius Vander Starr a pus bazele "American Asiatic Underwriters", în Shanghai. Ulterior, în 1921, Starr înfiinţează "Asia Life Insurance" Co., care va deveni "American Life Insurance" Co. ("Alico").

Zece ani mai târziu, Starr pune bazele "International Assurance" Co. în Shanghai, compania care se va transforma în "American International Assurance" Co. (AIA).

În 1968, AIG devine holdingul care reuneşte societăţile create de Starr, iar în 1992, AIA este prima companie de asigurări străină care primeşte licenţă în China.

"Alico" România: "Nu vor fi schimbate condiţiile poliţelor existente"

Preluarea "Alico" este o veste bună pentru Theodor Alexandrescu, directorul general al "Alico Asigurări" România, care declară: "Clienţii noştri vor avea beneficiul să afle că societatea este sprijinită de un acţionar nou, puternic, stabil şi recunoscut, ceea ce le va da încredere să-şi păstreze şi să-şi dezvolte portofoliul de poliţe la noi. În urma acestei tranzacţii, poliţele clienţilor vor rămâne în siguranţă, nu vor fi modificaţi termenii şi nu se vor schimba condiţiile poliţelor existente. Clienţii vor păstra în continuare relaţia cu agentul/brokerul lor şi cu operaţiunea noastră locală". (G.C )

Septembrie 2008: în plină criză financiară, AIG acceptă un împrumut de 85 de miliarde de dolari de la banca centrală (Federal Reserve) şi predă controlul societăţii statului american. AIG a beneficiat şi de o investiţie de peste 60 de miliarde de dolari de la Trezoreria SUA.

Februarie 2009: apar informaţiile potrivit cărora "MetLife" şi "Axa" SA au lansat oferte pentru "Alico". Potrivit zvonurilor, "MetLife" oferea circa 11,2 miliarde de dolari pentru "Alico". În aceeaşi lună, apar zvonurile privind o ofertă "Manulife Financial" Corp. şi "Prudential" Plc pentru AIA.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb