Privatizarea "Rosneft" ar putea fi amânată

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 iunie 2013

Gigantul petrolier rus "Rosneft" ar putea rămâne sub controlul statului, conform unui nou plan de privatizare elaborat de guvernul de la Mos­cova, anunţă publicaţia Vedomosti. Aceasta notează că noul program de privatizare pentru anii 2014-2016, elaborat de Agenţia Proprietăţii Federale, are o abordare mai ezitantă a guvernului de a înstrăina active din sectorul materiilor prime.

Noul plan urmează programului de privatizare derulat până în 2013, în care guvernul planificase să-şi vândă toate participaţiile la 12 companii mari de stat, respectiv să-şi reducă deţinerile la alte şapte companii. Până în prezent, guvernul a reuşit să-şi reducă participaţia la "VTB Bank", să înstrăineze 7,6% din "Sberbank" şi pachetul de control de la "United Grain Company".

Noul plan propune anularea sau amânarea unor privatizări programate anterior. Conform programului actual, guvernul intenţionează să privatizeze "Rosneft" până în 2016, însă documentul propune vânzarea a numai 19,5% din gigantul petrolier, menţinând compania sub controlul statului.

Noul plan prevede, de asemenea, păs­trarea controlului la compania hidroenergetică de stat "RusHydro" şi la "Zarubejneft", societatea pentru proiecte petroliere străine.

Directorul executiv al "Rosneft", Igor Secin, fost vicepremier, l-a avertizat pe ex-premierul Vladimir Putin, în decembrie 2011, că, dacă va fi privatizat, grupul "Rosneft" nu ar mai putea lucra pe platoul continental rusesc şi, în plus, ar genera venituri fiscale reduse la buget, conform Vedomosti.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb