PRO AGRO susţine cultivarea porumbului modificat genetic pentru rezistenţa la anumite insecte dăunătoare, venind astfel în sprijinul creşterii eficienţei economice a cultivatorilor de porumb din România, se arată într-un comunicat remis redacţiei.
Decizia a fost luată în urma analizei documentaţiei existente de către membrii federaţiei.
"Porumbul MG 1507 îndeplineşte cele mai recente standarde de reglementare ale UE. EFSA a emis 7 opinii succesive cu privire la siguranţa consumului acestui tip de porumb", potrivit sursei citate.
Alex Jurconi, preşedinte PRO AGRO, a declarat: "În urma analizei făcute, credem că acest tip de porumb poate, în cazul apariţiei dăunătorilor, să aducă agricultorilor producţii mai ridicate cu costuri mai scăzute. Asta se traduce în venituri mai mari pentru producătorii agricoli. În plus, competitivitatea va fi stimulată şi va fi asigurată şi viabilitatea economiilor rurale".
Dosarul privind cultivarea acestei specii de porumb în ţările membre ale UE a fost depus la autorităţile europene în urmă cu 12 ani. EFSA a emis nu mai puţin de 7 opinii pozitive asupra acestui produs cultivat pe scară largă în întreaga lume încă din 2003. Porumbul MG 1507 este aprobat pentru consum şi procesare în UE, ceea ce confirmă siguranţa sa în utilizare.