Procurorii îl acuză pe Mircea Diaconu că i-a dat soţiei contracte şi extind urmărirea penală a lui

Ziarul BURSA #Politică / 1 iunie 2012

Procurorii îl acuză pe Mircea Diaconu că i-a dat soţiei contracte şi extind urmărirea penală a lui

Procurorii Parchetului instanţei supreme au extins cercetările vizând conflictul de interese în care s-ar fi aflat ministrul Culturii, Mircea Diaconu, şi au început urmărirea penală împotriva sa pentru că, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-a ajutat soţia să primească anumite contracte. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) anunţă, potrivit Mediafax, că, în urmă cu două zile, au extins cercetările în ceea ce-l priveşte pe ministrul Culturii, Mircea Diaconu, care ar fi fost reclamat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) procurorilor pentru un posibil conflict de interese.

Inspectorii ANI au sesizat PICCJ în legătură cu incompatibilitatea în care s-ar fi aflat pe atunci senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan şi funcţia de director al Teatrului Nottara din Bucureşti. ANI a reclamat totodată şi un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Diaconu, care, din poziţia de director al teatrului, a promovat-o pe soţia sa în funcţia de regizor artistic al instituţiei, realizând, potrivit procurorilor, "în mod direct un folos material pentru soţia sa".

Pentru aceste fapte procurorii au început, în 4 ianuarie, urmărirea penală împotriva lui Diaconu.

Procurorii afirmă că după audierea lui Diaconu au obţinut "mai multe elemente de fapt care servesc la constatarea existenţei infracţiunii pentru care s-a început urmărirea penală, dar şi a exis-tenţei altor infracţiuni de conflict de interese".

"Astfel, în calitatea sa de director al unui teatru din Bucureşti, a facilitat încheierea unor contracte (de drepturi intelectuale, de drepturi de autor - scenografie, de drepturi conexe) între instituţia pe care o conducea şi regizorul Diana Maria Diaconu (actriţa şi regizorul Diana Lupescu, n.r.), soţia sa", afirmă procurorii în documentul citat.

Procurorii mai anunţă că Diaconu a fost citat din nou pentru a fi audiat, joi, 31 mai, însă, după prânz, aceştia au fost anunţaţi că ministrul Culturii nu se poate prezenta "din motive obiective" şi doreşte ca audierea să fie programată în 11 iunie. În aceste condiţii, procurorii l-au anunţat prin agent procedural pe ministrul Culturii despre extinderea cercetărilor în cazul său pentru noile presupuse fapte de conflict de interese.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat ieri că după şedinţa privind Strategia Naţională Anticorupţie va pleca la Parchetul instanţei supreme, unde a fost convocat în legătură cu dosarul de conflict de interese deschis de procurori la sesizarea ANI.

Diaconu a precizat că nu a avut timp să se prezinte până la acest moment, însă, datorită faptului că sediul Parchetului "este foarte aproape" de cel al Ministerului Justiţiei, se va prezenta pentru a discuta cu procurorii.

Premierul Victor Ponta a declarat că i-a cerut ministrului Culturii, Mircea Diaconu, să meargă "imediat" la Parchet pentru dosarul privind conflictul de intrese, deschis în urma sesizării ANI, arătând că este normal ca acesta să se prezinte în faţa anchetatorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb