PRODUCĂTORUL ROMÂN DE MOBILĂ CEGIM:  Investiţii de 750.000 de euro în 2019, din care 120.000 de euro în showroom-ul redeschis luna aceasta

A.D.
Companii / 28 mai 2020

Investiţii de 750.000 de euro în 2019, din care 120.000 de euro în showroom-ul redeschis luna aceasta

Producătorul român de mobilier destinat industriei HoReCa, CEGIM, exportă lunar 3000 de scaune către pieţele din Statele Unite şi Canada. Compania a făcut anul trecut investiţii de peste 750.000 de euro, din care 120.000 de euro în showroom-ul deschis în luna decembrie. Showroom-ul si-a închis uşile lunile trecute din cauza pandemiei însă şi-a reluat activitatea luna aceasta, informează comunicatul de presă.

Principalele pieţe de desfacere ale producătorului vâlcean sunt SUA şi Canada, unde ajung 60% dintre mărfurile produse de fabrică. Comenzile intracomunale reprezintă numai 4%, adaugă sursa.

Mugur Vişcă, acţionarul majoritar al CEGIM mărturiseşte "Încă din 2006 am intrat pe piaţa nord-americană, iar acum lucrăm cu jucători importanţi din SUA şi Canada. Am livrat la export peste 80.000 de scaune. Produsele noastre sunt validate internaţional. Partenerii noştri apreciază standardele înalte de calitate la care lucrăm şi, deşi economia globală trece printr-o perioadă foarte dificilă, niciuna dintre comenzile primite înainte de declanşarea pandemiei nu a fost anulată. Am lucrat la capacitate maximă până la finalul lunii aprilie şi nu am trimis niciun angajat din fabrică în şomaj tehnic, dar totul a fost pe baza comenzilor pre-criză. După ridicarea stării de urgenţă au început şi clienţii noştri să ne contacteze, iar din 15 mai am redeschis şi showroom-ul".

În ultimii doi ani, tot mai mulţi clienţi locali au început să solicite produsele CEGIM. Procentul lor se ridică acum la 36% din total. Fabrica este alcătuită dintr-o platformă de 3500 mp., ocupată pe jumătate de patru hale de producţie. În legătură cu aceste lucruri, domnul Mugur Vişcă adaugă "Am observat un interes ridicat şi din partea clienţilor din ţară. Produsele noastre sunt foarte rezistente, avem restaurante care

folosesc, şi după 13 ani, mobilierul livrat de noi. Nu facem rabat la calitate, folosim lemn curat şi ne ghidăm după aceleaşi criterii de maximă exigenţă atât la export, cât şi pentru piaţa internă. Înainte de declanşarea crizei, cel mai vândut model a fost scaunul King, 1.000 de scaune fiind produse, lunar, doar pentru piaţa internă. Un alt avantaj e faptul că putem foarte uşor personaliza mesele şi scaunele pentru că avem 2.000 de produse nemontate ori în schelet. Iar faptul că avem un departament intern de design şi dezvoltare de produse noi, ne permite să venim, anual, cu 2-3 produse noi".

CEGIM a accesat până acum 5 proiecte din fonduri europene şi a investit în tehnologie de ultimă generaţie şi în maşini automate de prelucrare a lemnului, informează comunicatul transmis redacţiei.

Produsele CEGIM sunt destinate în mare parte industriei HoReCa, de la săli de evenimente şi conferinţe la restaurante, hoteluri, pensiuni sau saloane de nunţi. Gama de produse cuprinde şi mobilier pentru exterior, dar numai pentru terase acoperite. Capacitatea de producţie este 5.000 de scaune pe lună, iar termenul de livrare a unei comenzi este între 2 şi 4 săptămâni.

Cifra de afaceri a firmei a fost anul trecut de 1,65 milioane de euro, adică cu 25% mai mult decât în 2018. În acelaşi an, firma avea 49 de angajaţi. Înainte de declanşarea pandemiei, producătorul de mobilă miza pe o creştere a afacerilor cu un procent similar, însă în condiţiile actuale speră să poată păstra acelaşi număr de angajaţi şi o cifră de afaceri egală celei din 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb