Profi economiseşte energie

F.D.
Companii / 12 octombrie 2022

Profi economiseşte energie

Într-o Românie care caută soluţii pentru a trece mai uşor peste vârfurile de consum energetic şi peste creşterea accelerată a preţului/mWh timp de doi ani la rând, magazinele Profi găsesc resurse importante de economisire a energiei, cu efect atât imediat, cât şi pe termen lung, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"În actuala situaţie ne îndreptăm către soluţiile care să permită nu doar continuarea consecventă a strategiei de dezvoltare a reţelei noastre de magazine, ci şi susţinerea economiei româneşti în ansamblul ei într-un moment când resursele energetice trebuie utilizate cu maximă eficienţă," a declarat Gaetan Pacton, director general Profi.

"Cu efect pe termen mediu si lung, Profi desfăşoară un proiect pilot de implementare a panourilor fotovoltaice pe magazinele sale din Şag, Făget, Timişoara, Giarmata, Sânandrei, Lipova, şi din alte localităţi. După ce vor fi analizate rezultatele diferitelor soluţii, sistemul urmează să fie extins la un număr cât mai mare de magazine," afirmă Dumitru Dragomir, Vice-preşedinte, Business Efficiency Director Profi. "In cadrul acestui pilot, capacităţile instalate variază între 50 KW şi 110 KW, asigurând o producţie anuală de circa 50 - 100 MWh şi o contribuţie verde de aproximativ 20%-25% din consumul de energie al magazinului. Pentru fiecare proiect această contribuţie echivalează anual cu între 580 şi 1300 de copaci care ar fi necesari ca sa-i absoarbă emisiile, sau în Kg de emisii de CO2 salvat, între 19 mii Kg şi 40 mii Kg."

Un impact considerabil va fi resimţit şi în urma limitării temperaturii din magazinele şi sediile Profi, concomitent cu demararea unui plan de curăţare şi monitorizare a funcţionării în condiţii corespunzătoare a radiatoarelor şi agregatelor de aer condiţionat. Prin îmbunătăţirea fluxului de aer ce trece prin radiatoare se reduce timpul de funcţionare inutilă a compresoarelor acestor echipamente. Totodată, consumul de energie din magazinele Profi va fi redus semnificativ şi prin optimizarea orelor de utilizare a echipamentelor care pregătesc alimente calde, ele fiind unele dintre cei mai mari consumatori de energie.

În toate punctele de lucru din reţeaua Profi iluminatul se face cu lămpi LED, cu consum redus, dar chiar şi în aceste condiţii compania acordă atenţie reducerii iluminatului în afara orelor de program, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb