Profit în scădere pentru Depozitarul Central

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 aprilie 2010

Depozitarul Central (DC) a înregistrat, anul trecut, un profit net de 2,15 milioane de lei, cu 19,4% mai redus decât rezultatul din anul precedent, de 2,67 milioane lei, arată un comunicat al instituţiei.

"În ciuda dificultăţilor economice înregistrate la nivel mondial în 2009 şi care, în mod evident, nu au ocolit nici piaţa de capital din România, Depozitarul Central a reuşit să obţină, la sfârşitul acestui an, un venit total de 17 milioane lei, ceea ce a însemnat o realizare în proporţie de 98,44% a venitului bugetat", potrivit reprezentanţilor DC. În acelaşi timp, valoarea cheltuielilor totale pentru 2009 a înregistrat o scădere cu 15% faţă de bugetul aprobat, însumând 14,4 milioane lei.

Adriana Tănăsoiu, director general al Depozitarului Central, a declarat: "Performanţa financiară a Depozitarului Central în 2009, un an dificil din punct de vedere economic, este datorată suportului de care am beneficiat din partea clienţilor noştri".

Din valoarea totală a venitului rea­lizat în 2009, ponderea veniturilor din operaţiuni efectuate pentru deţinătorii de instrumente financiare a fost de 31,5%. Totodată, ponderea veniturilor din operaţiuni efectuate pentru emitenţii de instrumente financiare a fost de 24,29%, iar cea a veniturilor din operaţiuni efectuate pentru participanţii la sistemul de compensare - decontare şi registru 20,8%.

Datele financiare, aferente anului 2009, vor fi supuse aprobării Adunării Generale a Acţionarilor Depozitarului Central, convocată pentru data de 27/28 mai 2010

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb