Profitul Alro Slatina a scăzut cu 44,3%, în 2008

F.A.
Companii #Bunuri Industriale / 18 februarie 2009

Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a raportat pentru,â anul trecut, un profit net preliminat de 244 milioane lei (aproximativ 97 de milioane dolari), şi o cifră de afaceri de 1,968 miliarde lei (781,3 milioane dolari), în conformitate cu Standardele Româneşti de Contabilitate, conform unui comunicat al companiei.

Profitul companiei a scăzut însă cu 44,3 la sută faţă de cel din 2007, care s-a situat la 438,304 milioane lei, iar cifra de afaceri s-a diminuat cu 3,77 la sută comparativ cu cea din anul anterior, de 2,045 milioane lei.

Producţia totală de aluminiu primar a societăţii a depăşit, în 2008, 288.000 de tone.

"Alro a înregistrat rezultate bune anul trecut, dar performanţele companiei au fost afectate de situaţia de pe piaţa internaţională, din ultimul trimestru al lui 2008. Strategia de dezvoltare implementată în ultimii ani ne-a permis să luăm măsurile necesare pentru a menţine poziţia companiei în condiţii dificile de piaţă. 2009 va fi un an provocator ţinând cont că marii consumatori de aluminiu, constructorii auto şi companiile din construcţii, sunt extrem de afectaţi de criză.

Vom continua să ne concentrăm pe livrările de bunuri cu valoare adăugată mare, cooperând îndeaproape cu clienţii noştri, vom monitoriza şi de acum încolo piaţa, pentru a fi pregătiţi să reacţionăm rapid în caz că aceasta se va deteriora şi mai mult. Având o situaţie financiară echilibrată, un grad de îndatorare potrivit şi suficiente lichidităţi, şi, totodată, continuând reducerea costurilor, suntem încrezători că Alro va putea depăşi situaţia internaţională actuală, pentru ca apoi să profite de revenirea pieţei", a declarat Marian Năstase, vice-preşedinte al Consiliului de Administraţie al Alro.

Producătorul de aluminiu va continua şi anul acesta programul de scădere a costurilor, printr-o reducere totală a producţiei cu 65.000 de tone. Se evaluează, de asemenea, o nouă diminuare a numărului de angajaţi. Alro ia măsuri de reducere a costurilor cu materia primă şi renegociază o parte din contractele cu furnizorii.

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. ALRO este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb