Profitul net al Lukoil a crescut cu 24%

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 septembrie 2010

Profitul net al Lukoil a crescut cu 24%

Profitul net al grupului petrolier rus Lukoil a urcat cu 24%, la patru miliarde de dolari, în primul semestru din acest an comparativ cu perioada similară din 2009, datorită creşterii accentuate a preţurilor hidrocarburilor, în timp ce vânzările au avansat cu 42,7%, la 49,75 miliarde de dolari, informează Mediafax. "Dinamica pozitivă a profitului net din prima jumătate a anului reflectă, în principal, o creştere accentuată a preţurilor hidrocarburilor, în comparaţie cu perioada cores­punzătoare din 2009. În acelaşi timp, rezultatele au fost afectate de creşterea preţurilor de extracţie şi a tarifelor de export, de aprecierea rublei şi avansul cheltuielilor de transport", se arată într-o analiză a raportului financiar al Lukoil pentru primul semestru.

În al doilea trimestru al acestui an, profitul net al grupului a scăzut, însă, cu 16,1%, la 1,95 miliarde de dolari, în timp ce vânzările au urcat cu 28,5%, la 25,85 miliarde de dolari. Factorii negativi care au influenţat rezultatele Lukoil în cea de-a doua jumătate a anului s-au făcut resimţiţi mai ales în al doilea trimestru, se menţionează în analiză.

În perioada analizată, producţia pe segmentul rafinare a crescut cu 8,1%. În cazul rafinăriilor ruseşti, producţia a urcat cu 1,7%. Grupul deţine şi exploatează patru rafinării în Rusia şi câte una în România, Bulgaria şi Ucraina. Grupul menţionează, în raportul financiar semestrial, că unităţile din România (Petrotel) şi Bulgaria (Neftochim Bourgas) trebuie modernizate pentru a respecta legislaţia UE în domeniul calităţii produselor şi protecţiei mediului înconjurător. Aceste cerinţe sunt mai stricte decât cele prevăzute de legile naţionale anterioare.

Lukoil estimează că pentru modernizarea Petrotel sunt necesare investiţii de 33 milioane de dolari, iar pentru Neftochim Bourgas de 25 milioane de dolari. În Româ­nia, grupul rus mai deţine zece depozite de produse petroliere şi peste 300 de benzinării.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb