Profitul semestrial al "Antibiotice" a scăzut cu 20%

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 6 august 2004

"Antibiotice" Iaşi a obţinut, în primul semestru al anului, un profit de 84,81 miliarde de lei, în scădere cu 20% faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut. Potrivit preşedintelui companiei, Ioan Nani, diminuarea a fost influenţată de cheltuielile pe care societatea le-a realizat pentru implementarea unei tehnologii de biosinteză ca să devină principalul furnizor pentru un important producător canadian. Acest contract va contribui la profitul companiei, în următorul semestru, cu 40%. Valoarea contractului cu firma canadiană va depăşi suma de 1,25 milioane de dolari, urmînd ca, din anul 2005, acest contract să depăşească 2,5 milioane de dolari. "Antibiotice" a obţinut certificarea GMP pentru toate fluxurile de fabricaţie, reautorizarea fiind obţinută la 01.06.2004 pentru trei ani. Aceasta a determinat un efort investiţional de aproximativ 1 milion dolari în prima jumătate a anului 2004.

O altă cauză a diminuării profitului semestrial, spune domnul Nani, a fost întîrzierea licitaţiei naţionale pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente. Acesta a generat amînarea încheierii contractelor, pentru anul 2004, cu cele 420 spitale din România, aşa încît în perioada ianuarie-iunie vînzările produselor către spitale s-au realizat la preţuri istorice (din perioada martie-aprilie 2003).

Preşedintele procătorului ieşean de medicamente ne-a declarat că "Antibiotice" a cîştigat, recent, licitaţia pentru 85% din producţia sa de medicamente.

Cifra de afaceri realizată în primul semestru s-a ridicat la 625 miliarde de lei, din care 18% a fost obţinută din vînzări pe piaţa externă. În structura producţiei valorificate la export, s-a înregistrat o evoluţie favorabilă prin cucerirea de noi pieţe. În această perioadă, "Antibiotice" a exportat atît pe pieţele tradiţionale, cît şi în Asia, Oceania, Australia, fiind în curs de înregistrare a produselor şi în Africa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb