"Antibiotice" Iaşi a obţinut, în primul semestru al anului, un profit de 84,81 miliarde de lei, în scădere cu 20% faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut. Potrivit preşedintelui companiei, Ioan Nani, diminuarea a fost influenţată de cheltuielile pe care societatea le-a realizat pentru implementarea unei tehnologii de biosinteză ca să devină principalul furnizor pentru un important producător canadian. Acest contract va contribui la profitul companiei, în următorul semestru, cu 40%. Valoarea contractului cu firma canadiană va depăşi suma de 1,25 milioane de dolari, urmînd ca, din anul 2005, acest contract să depăşească 2,5 milioane de dolari. "Antibiotice" a obţinut certificarea GMP pentru toate fluxurile de fabricaţie, reautorizarea fiind obţinută la 01.06.2004 pentru trei ani. Aceasta a determinat un efort investiţional de aproximativ 1 milion dolari în prima jumătate a anului 2004.
O altă cauză a diminuării profitului semestrial, spune domnul Nani, a fost întîrzierea licitaţiei naţionale pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente. Acesta a generat amînarea încheierii contractelor, pentru anul 2004, cu cele 420 spitale din România, aşa încît în perioada ianuarie-iunie vînzările produselor către spitale s-au realizat la preţuri istorice (din perioada martie-aprilie 2003).
Preşedintele procătorului ieşean de medicamente ne-a declarat că "Antibiotice" a cîştigat, recent, licitaţia pentru 85% din producţia sa de medicamente.
Cifra de afaceri realizată în primul semestru s-a ridicat la 625 miliarde de lei, din care 18% a fost obţinută din vînzări pe piaţa externă. În structura producţiei valorificate la export, s-a înregistrat o evoluţie favorabilă prin cucerirea de noi pieţe. În această perioadă, "Antibiotice" a exportat atît pe pieţele tradiţionale, cît şi în Asia, Oceania, Australia, fiind în curs de înregistrare a produselor şi în Africa.