Programele de investiţii ale societăţilor de asigurări ţintesc piaţa de capital

Cosmin Ion
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 martie 2005

"Interamerican România", din "Eureko Group", este cea de-a treia companie care a lansat oficial noul său program de asigurare de viaţă de tipul unit-linked, constînd în trei fonduri de investiţii administrate în moneda naţională. Cele trei fonduri sînt structurate în funcţie de diferite grade de risc (scăzut, mediu, ridicat).

Programul de investiţii cu risc scăzut plasează sumele colectate de la investitori în proporţie de maxim 50% în obligaţiuni municipale şi în depozite bancare, titluri de stat, certificate de depozit. Pe piaţă mai există un alt produs similar oferit de "ING Asigurări", care propune investitorilor titluri de stat şi depozite bancare în lei. Produsul ING a înregistrat o creştere a preţului de vînzare de 1,15% în perioada 6.03.2006 - 31.12.2005. Mai există încă un produs de acest fel, oferit de "Aviva", care pe perioada 3.03.2006 - 31.12.2005 a înregistrat o evoluţie a preţului de vînzare de 0,56%. În schimb, "Aviva" este mai puţin transparentă în ceea ce priveşte structura portofoliului, site-ul companiei neprecizînd nimic în acest sens.

Cel de-al doilea program al "Interamerican" (un fond cu un grad de risc mediu) inves-teşte activele în proporţie de 50% în obligaţiuni corporatis-te, 30% în acţiuni cotate la Bursa de Valori şi Rasdaq şi 20% în obligaţiuni municipale, depozite bancare şi obligaţiuni guvernamentale. Programul similar al ING propune un pachet de 75% în titluri de stat şi 25% în acţiuni cotate la Bursa de Valori. Preţul de vînzare al unităţii acestui fond era la 6 martie mai mare cu 5,72% faţă de nivelul de la sfîrşitul anului trecut. Programul, se pare similar, oferit de "Aviva" a înregistrat o creştere a preţului de vînzare de 3,77%, în perioada 3 martie 2006 - 31 decembrie 2005.

Al treilea program "Interamerican" (cu grad de risc ridicat) investeşte în proporţie de 80% în acţiuni ale companiilor cotate pe piaţa bursieră şi 20% în depozite bancare, titluri de stat sau obligaţiuni.

Emilia Bunea, vicepreşedinte al "Interamerican România" a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că pentru programul de investiţii cu grad scăzut de risc, randamentul primelor şapte săptămîni de la apariţia pe piaţă a fost de circa 1%.

De asemenea, doamna Bunea a susţinut că suma minimă de care trebuie să dis-pună un investitor interesat de pachetele unit-linked se ridică la valoarea de 270 de euro anual.

Septimiu Stoica, preşedintele Bursei de Valo-ri, a declarat că implicarea societăţilor de asigurări în piaţa de capital este un moment istoric în evoluţia pieţei autohtone.

Domnul Stoica a menţionat că acesta este doar momentul de început, fiind necesară continuarea demersurilor pentru ca piaţa noastră de capital să devină una semnificativă în regiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb