PROIECT DE LEGE: Standarde europene în definirea conflictelor de interese la angajaţii ANRE

V.B.
Companii #Energie / 9 octombrie 2014

Departamentul pentru Energie a lansat în dezbatere publică un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Modificarea vizează introducerea unor standarde europene în privinţa definirii conflictelor de interese pentru angajaţii ANRE.

Potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei, principalele elemente de noutate ale propunerii legislative vizează definirea incompatibilităţii în mai multe cazuri:

- funcţionarii ANRE nu au voie să deţină acţiuni în companii care fac afaceri cu societăţi din domeniul energetic;

- funcţionarilor ANRE le este interzis să deţină acţiuni în companii/fonduri care deţin acţiuni în companiile din energie care intră în sfera de reglementare a autorităţii, iar prevederea li se aplică inclusiv soţiilor şi rudelor până la gradul al doilea;

- funcţionarii ANRE nu pot să lucreze în cadrul companiilor din domeniul energetic decât după trei ani de la expirarea contractelor de muncă semnate cu Autoritatea.

"Modificările legislative propuse s-au elaborat având la bază modul de definire a conflictelor de interese în cadrul altor autorităţi europene de reglementare în domeniul energetic şi în cadrul Agenţiei Europene pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din domeniul Energiei (ACER), precum şi o serie de recomandări în materie ale Parlamentului European", se mai arată în comunicat.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat: "În ultimii ani, România a reuşit să pună baze solide pentru crearea unei autorităţi independente de reglementare în energie, cu o capacitate administrativă corespunzătoare. La ANRE, există un număr important de oameni profesionişti şi integri, însă este important să avem reguli clare în privinţa conflictelor de interese, care să ajute la creşterea încrederii în toţi funcţionarii instituţiei".

În cursul elaborării acestui proiect de act normativ, experţii Departamentului pentru Energie au avut consultări preliminare şi cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Integritate, conchide comunicatul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb