PROIECT DE ORDONANŢĂ: Termenul pentru depunerea Declaraţiei unice în 2019 se amână până în 31 iulie

V.D.
Macroeconomie / 8 martie 2019

Termenul pentru depunerea Declaraţiei unice în 2019 se amână până în 31 iulie

Termenul pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se prelungeşte de la 15 martie până la 31 iulie, potrivit unui proiect de Ordonanţă, publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

"Prin prezenta ordonanţă de urgenţă se propune, pentru anul 2019, prorogarea termenului de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, precum şi a formularului 230 "Cerere privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii', până la data de 31 iulie 2019, inclusiv. Totodată, se propune şi prorogarea termenului pentru plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice în situaţiile reglementate de Codul fiscal, până la data de 31 iulie 2019, inclusiv", se arată în Nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ, informează Agerpres.

Finanţele explică faptul că au luat această decizie pentru evitarea blocării sistemului electronic, în condiţiile în care, din acest an, Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale se depune doar prin mijloace electronice de transmitere la distanţă prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual" şi a serviciului "Depunere declaraţii".

"Luând în considerare caracterul de noutate al procedurii de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice doar prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, respectiv prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual" şi prin intermediul serviciului "Depunere declaraţii", şi numărul mare de contribuabili care accesează portalul ANAF, în scopul evitării blocării sistemului electronic şi implicit imposibilitatea de depunere a declaraţiilor în termenul legal. Având în vedere riscul neconformării contribuabililor persoane fizice care au obligaţia să completeze şi să depună, până la data de 15 martie 2019, inclusiv, formularul 230 (privind redirecţionarea unui procent de 2% sau 3,5% din impozitul pe venit, n.r.), respectiv Declaraţia unică, având în vedere timpul foarte scurt de la data la care formularele au devenit accesibile şi data până la care acestea pot fi depuse la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. În scopul evitării aplicării de sancţiuni pentru neîndeplinirea obligaţiilor declarative şi de plată şi în vederea protejării interesului contribuabililor, raportat la buna lor credinţă", motivează MFP necesitatea emiterii proiectului de act normativ.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Parca suntem intr-o tara bananiera sau pe un site de copii cand ne uitam la pagina internet a prestigiosului ANAF. Culori peste culori, desene peste desene, orice numai ca sa-ti creeze confuzie si neseriozitate. Oare ne durea mana sau capul sa creem niste linii clare, bine directionate cu o limita de 2 culori, pentru a dirija inteligent si cu bun simt contribuabilul catre a ce se vrea o revolutie in sistemul de impunere.

    Colac peste pupaza, asa cum e de prost facut, foarte dificil sa gasesti unde trebuie sa-ti platesti darile. Exista un buton cautare care n-are aproape nici o folosinta. In plus pagina ANAF e blocata, "agenturile straine"

    Pacat dar nu evoluam, involuam 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb