PROIECT Taxele şi impozitele locale în Capitală nu vor creşte în 2016

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 8 octombrie 2015

Taxele şi impozitele locale în Capitală nu vor creşte în 2016

Taxele şi impozitele locale în Capitală nu vor fi majorate în anul 2016, singura modificare fiind doar la impozitarea clădirilor, care, potrivit noului Cod fiscal, vor fi impozitate diferenţiat, în funcţie de destinaţia pe care o au, potrivit unui proiect al municipalităţii.

Proiectul de Hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale începând cu anul 2016 este în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei şi prevede faptul că acestea vor rămâne la nivelul anului 2015.

Documentul propune şi menţinerea la acelaşi nivel, de 10 la sută, a bonificaţiei acordate persoanelor fizice pentru plata cu anticipaţie, potrivit Mediafax.

Singura modificare faţă de acest an o reprezintă faptul că, prin noul Codul fiscal (Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal), impozitarea clădirilor se face diferenţiat, în funcţie de destinaţia acestora.

Astfel, pentru clădiri cu destinaţie rezidenţială aflate în proprietatea persoanelor fizice impozitul va fi de 0,1 la sută din valoarea impozabilă, aceeaşi ca în anul 2015, iar pentru clădiri cu destinaţie nerezidenţială aflate în proprietatea persoanelor fizice se va plăti 0,2 la sută din valoarea impozabilă, această prevedere fiind introdusă prin noul Cod fiscal.

Pentru clădirile cu destinaţie rezidenţială proprietatea persoanelor juridice se va plăti 0,2 la sută din valoarea impozabilă, iar pentru clădiri proprietatea persoanelor juridice cu destinaţie nerezidenţială se va plăti 1,5 la sută din valoarea impozabilă, aceeaşi ca în anul 2015.

Proiectul de Hotărâre mai prevede că în Bucureşti taxa hotelieră va fi de 1 la sută, la fel ca în acest an, iar sumele încasate astfel vor fi utilizate pentru promovarea turismului.

Iniţiatorii documentului precizează că normele metodologice de aplicare a taxelor pentru utilizarea temporară a locurilor publice şi a altor taxe în Capitală au fost actualizate din punct de vedere procedural, în funcţie de specific.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb