Proiectul legii pensiilor a fost adoptat de Camera Deputaţilor

F.D.
Politică / 20 noiembrie 2023

Proiectul legii pensiilor a fost adoptat de Camera Deputaţilor

Actualizare - Proiectul legii pensiilor, adoptat de Camera Deputaţilor

---

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, proiectul legii pensiilor, elaborat de Guvern, relatează Agerpres.

S-au înregistrat 199 de voturi "pentru", 39 de voturi "împotrivă" şi 17 abţineri.

Proiectul legii pensiilor a primit, luni, raport de adoptare cu mai multe amendamente în cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor.

Săptămâna trecută, Senatul a adoptat acest proiect, care prevede că pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă.

---

Actualizare - Ministrul Muncii: "Proiectul legii pensiilor îşi doreşte să aducă echitate românilor"

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea proiectului legii pensiilor, că prin acest act normativ se doreşte să se aducă "echitate românilor", menţionând că este bazat pe doi piloni: contributivitatea şi munca, conform Agerpres.

"Acest proiect este important pentru România, un proiect care îşi doreşte să aducă echitate românilor, să aducă pensii care reprezintă o formă de respect, atât pentru românii care au muncit, dar şi pentru românii care muncesc. Noua lege are două elemente importante: contributivitatea şi munca. Aceştia sunt cei doi piloni pe care se bazează reforma pe care o facem astfel încât la muncă egală să avem venituri egale ale pensiilor", a afirmat Bucura-Oprescu.

Ea a spus că parlamentarii trebuie să arate că reprezintă o echipă în privinţa acestui proiect de lege.

"Cred că este important ca fiecare dintre noi astăzi în ceea ce priveşte acest proiect de lege să arătăm că suntem o echipă, aceeaşi echipă care reprezentăm interesele românilor şi înţelegem cât de important este, pe de o parte, să adoptăm acest act normativ în procedură de urgenţă, aşa cum a aprobat Biroul permanent, dar, în acelaşi timp la timp, pentru a fi gata cu reforma astfel încât Comisia Europeană să elimine acel 9,4 care ar fi îngheţat pensiile românilor până în 2070. Contăm pe susţinerea dumneavoastră pentru acest proiect de lege şi împreună ne dorim ca, în anii ce urmează, românii să se bucure de prevederile pe care acest proiect le aduce", a completat ministrul.

Plenul Camerei Deputaţilor a început dezbaterea proiectul legii pensiilor şi urmează să dea şi votul pe acest proiect de lege în şedinţa de luni.

---

Actualizare - A început dezbaterea proiectului legii pensiilor în plenul Camerei Deputaţilor

Plenul Camerei Deputaţilor a început dezbaterea proiectul legii pensiilor şi urmează să dea şi votul pe acest proiect de lege, în şedinţa de luni, relatează Agerpres.

Proiectul legii pensiilor a primit, luni, raport de adoptare cu mai multe amendamente în cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor.

Senatul a adoptat săptămâna trecută proiectul care aparţine Guvernului şi care prevede că pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă.

---

Actualizare - Camera Deputaţilor: Legea pensiilor a primit raport de adoptare cu amendamente în Comisia de muncă

Proiectul legii pensiilor a primit, luni, raport de adoptare cu mai multe amendamente în cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor, relatează Agerpres.

Tot luni proiectul urmează să fie dezbătut şi votat în plenul Camerei Deputaţilor, într-o şedinţă care urmează să înceapă la ora 16,00.

Senatul a adoptat săptămâna trecută proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii, conform căruia pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă.

---

Proiectul legii pensiilor va intra luni la votul final în plenul Camerei Deputaţilor, relatează Agerpres.

Proiectul se află luni la Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, care urmează să elaboreze un raport.

După ce comisia va vota pentru raport, proiectul legii pensiilor va intra în dezbatere şi va fi supus votului şi în plenul Camerei Deputaţilor. Şedinţa de plen începe la ora 16,00.

Senatul a adoptat săptămâna trecută proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii, conform căruia pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. O lege binevenita ce ofera persoanelor cu pensii mici o crestere importanta totul calculat conform unui nou algoritm ce va dezavantaja pe cei cu pensii mari sau pe cei care nu au un stagiu de cotizare mare .Urmare a aparitiei acestei pensii PSD si PNL isi vor creste substantial numarul de votanti in alegeri .O data cu modificarea procentelui din PIB alocat pensiilor sumele de bani astfel crescute pe masura ce creste si PIBul Romaniei vor acoperi necesitatile .Este doar una dintre obligatiile din PNRR.Urmeaza reforme in Administratia teritoriala , in sistemul vamal , in vinzarea activelor neperformante,in domeniul salarizarii si in domeniul militar .Toate acestea ar trebui sa inchida votul in favoarea PNL si PSD pe masura ce modestia si bunul simt al Presedintelui Ciuca va modifica forma alegerilor .

    1. Concret, cum îi dezavantajează pe cei cu pensii mari?

      cei cu pensii mari pierd proportional, mai mult. cei cu pensii mici, ghinion. simplu.

      Dupa multe discutii,dupa multe JIGNIRI la adresa pensionarilor,ieri ,parlamentul a reusit sa voteze o noua lege a pensiilor prin care cei care au construit in romania obiective marete,vezi centrala nucleara de la cernavoda,casa poporului in care se lafaie niste neispraviti care cica sunt opozitie,canalul dunare-marea neagra,transfagarasanul,insula mare a brailei si multe alte fabrici si uzine care produceau,autocamioane,tractoa re,utilaj petrolier,armament care erea vandut in intreaga lume,acum,batranii care prin munca lor in conditii nu foarte bune,sunt umiliti de catre asazisa opozitie,niste paraziti care mananca banii de pomana sustinuti de o parte ticalosita a presei sunt marginalizati si umiliti. INTREB, Ce produce opozitia si o parte a presei pentru romani,nimic,decat ura si dezbinare desi ei isi umplu buzunarele. Ce venituri au parlamentarii care isi cumpara ceasuri de zeci de mii de euro,isi construiesc palate,au masini scumpe de sute de mii de euro,isi fac vacante in locuri exotice si isi intretin amante carora le fac toate poftele pe sute de mii de euro. La fel si o parte dintre cei care lucreaza in presa care au salarii de mii si mii de euro,iar cand sa se mareasca si pensiile la batrani,nu sunt bani. Eu,ii intreb,bai LATRATORILOR dar voi ce produceti ma pentru tara si popor in afara de ura si dezbinare.? Sunt posturi de televiziune care de dimineata pana seara,le prezinta romanilor numai razboi si daca romania ar fi atacata (niciodata) de cineva,ar fi primii sobolani care ar parasi corabia. Se gudura ca si catelusii pe langa stapanii Romaniei ca sa le arate ce atasati sunt ei de valorile stapanilor,uitand de cei care au faurit aceasta tara si de cei care inainte de 89,au muncit pe branci ca sa aibe ei ce sa fure in democratie. Ieri,in parlament,asazisa opozitie,au adus la comisia care dezbatea legea pensiilor niste sustinatori ai lor care chipurile reprezentau glasul pensionarilor. Toti,erea imbracati la patru ace de ziceai ca au venit la nunta. Acum,cand doi conducatori ai celor mai mari partide din romania,ciuca si ciolacu,doresc sa le faca viata mai buna pensionarilor,niste urmasi ai lui zelea codreanu(ce nunti isi fac cu BOBORU), tradatori si scursuri veniti din occident sustinuti de SOROS si alti dusmani ai romaniei si romanilor precum si niste VATAFI autohtoni deveniti CIOCOI,care au strans averi fabuloase din datul din gura,ii URASC pe pensionari si spun ca nu sunt bani de marirea pensiilor ,intrucat ,nu mai au ei ce sa fure. Bai ANTIROMANILOR,ce ma ati luat TARA pe persoane FIZICE si in loc sa slujiti poporul roman care va dau sa mancati cozonac voi ati vanduto STRAINILOR,ce vreti ma.? Dca nu va mai place de Romania si Romani,plecati ba la STAPANI,unde o sa ajungeti mai saraci si mai umiliti decat faceti voi acum cu BATRANII acestei tari. Sa nu dea dumnezeu cel sfant,sa vrem noi sange nu pamant.!

    Forzza Ciolacu !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb