Promelek XXI: Producţia de tablouri electrice va aduce 15% din business în următorii 3 ani

F.D.
Companii / 17 mai 2023

Remus Haţegan, Director Executiv PROMELEK XXI

Remus Haţegan, Director Executiv PROMELEK XXI

Compania clujeană Promelek XXI, parte a grupului spaniol Elektra, a demarat un proces de investiţii pentru dezvoltarea liniei de business dedicată producţiei şi echipării de tablouri electrice de automatizare pentru liniile şi utilajele de producţie şi previzionează că, în următorii 3 ani, acest segment va reprezenta 15% din business-ul total, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

"Segmentul de producţie din cadrul companiei noastre presupune echiparea tablourilor electrice pentru linii de producţie in diverse domenii. Pe scurt, achiziţionăm subansamble, pe care le integrăm în produsul finit şi rezultă un tablou electric de automatizare. Acestea se echipează conform unor scheme electrice de automatizare incluse în softuri de specialitate care reprezintă suportul de lucru pentru echipamentele de automatizare pe care le utilizăm. De asemenea, în cadrul acestei divizii, avem o paletă diversificată de servicii, cum ar fi pregătirea kit-urilor de cabluri, prelucrare mecanică, integrare software în echipamentele inteligente, montajul tablourilor pe echipamentele din cadrul liniilor de producţie, punerea în funcţiune, precum si conectarea circuitelor de hidraulică şi pneumatică acolo unde este cazul", a declarat Remus Haţegan, Director Executiv PROMELEK XXI.

Potrivit afirmaţiilor sale, segmentul de producţie a adus, în 2022, cca. 10% din business-ul companiei, situat la 40,5 milioane de euro. Mai mult de atât, business-ul de producţie a raportat, în 2022, un avans cu 25% faţă de 2021. Investiţiile derulate de la începutul anului, cât şi diversificarea gamei de servicii va duce la o creştere a ponderii producţiei în totalul afacerilor PROMELEK XXI, la cca. 15% în următorii 3 ani.

Pe segmentul de producţie de tablouri electrice automatizate, PROMELEK XXI colaborează, în principal, cu două mari companii producătoare din industria de prelucrare a pieselor metalice şi cea de producere de utilaje pentru ambalajele din industria alimentară, dar are în plan extinderea activităţii odată cu noile investiţii realizate. Astfel, compania vizează majorarea treptată a business-ului de producţie de tablouri electrice prin parteneriate cu companii producătoare locale.

"Vizăm segmentarea producţiei în procese individualizate pe nevoile fiecărui client. Până acum propuneam o soluţie de ansamblu, la cheie, dar am observat o schimbare de paradigmă în piaţă, astfel încât o sa abordăm o strategie diferită oferind, atunci când e cazul, doar unul dintre serviciile noastre, calibrându-ne astfel exact pe nevoia clienţilor noştri", a adăugat Remus Haţegan.

În vederea extinderii producţiei, compania a realizat o investiţie totală de cca. 200.000 de euro ce a presupus echiparea atelierului cu un utilaj de producţie de serie, dar şi extinderea spaţiului de producţie la aproximativ 1.800 mp. O dată cu această extindere, PROMELEK XXI va opera pe o suprafaţă totală de peste 10.000 mp în Cluj-Napoca şi în Bucureşti, atât spaţii de birouri, depozite, producţie şi showroom-uri, arată sursa citată.

"Odată cu noile investiţii vom avea capacitatea de a accesa noi clienţi din piaţă şi de a prelua comenzi mai mari şi mai complexe. În plus, integrarea noului utilaj de producţie aduce cu sine o creştere a eficienţei, alături de posibilitatea de a realiza mare parte dintre procese automat. Direcţia de dezvoltare prin investiţii în tehnologie reprezintă, în continuare, preocuparea noastră principală. Noile bancuri de lucru echipate cu tablete pentru fiecare post, introducerea unui pachet de software care are rolul de eficientizare a timpilor şi a calităţii muncii echipei, alături de noi echipamente automate de procese diverse pe care le avem în plan, sunt doar câteva exemple în acest sens. Toate acestea ne diferenţiază de mulţi competitori din piaţă, unde procesele sunt realizate manual", a mai spus Remus Haţegan.

Principalele provocări cu care compania s-a confruntat în consolidarea acestei noi direcţii de business au fost legate de lipsa forţei de muncă şi a personalului calificat în domeniul electric, precum şi de oscilaţiile în lanţul de aprovizionare cu echipamentele destinate automatizărilor industriale, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb