Promelek XXI raportează o creştere de 33% în 2022

G.D.
Companii / 15 februarie 2023

 Karoly Nagy, Director General Promelek XXI

Karoly Nagy, Director General Promelek XXI

Compania clujeană Promelek XXI, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de circa 40,5 milioane de euro (circa 200 de milioane de lei) în creştere cu 33% comparativ cu anul precedent, când business-ul s-a situat la circa 30,5 milioane de euro (circa 150 milioane de lei), potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, majorarea a fost determinată atât de investiţiile realizate de companie în dezvoltarea echipei, cât şi de oportunităţile generate de situaţia geopolitică actuală, respectiv nevoia tot mai mare a clienţilor de a accesa soluţii de eficientizare energetică.

"2022 a fost un an plin de provocări. Ne-am confruntat cu majorări de preţuri la materiile prime şi sincope în lanţul de aprovizionare din cauza situaţiei geopolitice, cu dificultăţi în menţinerea unui stoc optim de produse şi materiale, dar şi cu instabilitatea şi volatilitatea pieţei. Cu toate acestea, am raportat o majorare importantă a business-ului şi, de asemenea, a profitabilităţii, cu peste 30%", a declarat Karoly Nagy, Director General Promelek XXI.

Potrivit afirmaţiilor sale, în acest moment Promelek XXI colaborează cu circa 2.000 de parteneri din toate zonele ţării, atât cu vânzători specializaţi, cât şi cu instalatori importanţi, precum şi cu marile lanţuri de magazine. O parte considerabilă a business-ului companiei este realizată pe segmentul de distribuţie - circa 48%, dar şi pe cel de proiecte cu circa 45%, în timp ce zona de producţie (n.red.: în atelierul propriu) aduce 7% din cifra de afaceri.

Majorarea raportată de companie anul trecut a fost determinată şi de o serie de oportunităţi cum ar fi, creşterea gradului de investiţii în soluţiile de eficientizare energetică, în contextul geopolitic actual, care a adus creşteri consistente de preţ pentru gaz şi energie electrică. De asemenea, programele guvernamentale de finanţare pe segmentul sistemelor fotovoltaice au avut un impact important în business, alături de creşterea cererii pe segmentul industrial, mai prevede comunicatul.

"Business-ul Promelek XXI a înregistrat un ritm de creştere de trei ori mai mare comparativ cu cel al pieţei de profil. Astfel, estimăm că piaţa de echipamente electrice de joasă şi medie tensiune s-a majorat cu circa 10% în 2022, ajungând la aproximativ 400 de milioane de euro", a mai spus Karoly Nagy.

Reprezentantul companiei a subliniat, în plus, că pentru anul 2023 estimează că piaţa de profil va raporta o nouă creştere, mai ales în ceea ce priveşte zona de clienţi profesionali.

Raportat la planurile Promelek XXI pentru anul în curs, Karoly Nagy a declarat că va continua procesul de digitalizare, cu implementarea unor soluţii robotizate menite să accelereze tehnologizarea producţiei şi, nu în ultimul rând, compania va pune accent pe promovarea în piaţă a soluţiilor de energie regenerabilă, sistemelor fotovoltaice şi a celor de automatizări de clădiri inteligente. În ceea ce priveşte businessul companiei, reprezentantul Promelek XXI mizează pe un avans cu 20% în 2023 a cifrei de afaceri şi cel puţin menţinerea profitabilităţii, adaugă comunicatul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb