Proprietarii "Softwin" ar putea vinde o parte din companiile "Ascenta" şi "Intuitext" în 2008 sau 2009

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 7 decembrie 2007

Proprietarii "Softwin" ar putea vinde o parte din companiile "Ascenta" şi "Intuitext" în 2008 sau 2009

Proprietarii grupului Softwin, care deţine companiile Ascenta şi Intuitext, ar putea vinde o parte din aceste firme, în 2008 sau în 2009, pe modelul prin care ieri au fost vândute aproximativ 7% din acţiunile companiei BitDefender, a declarat directorul general al Softwin, Florin Talpeş. "Au trecut 17 ani de când construim afaceri în domeniul software. Dacă până acum familia Talpeş a deţinut în proporţie de 100% companiile, evenimentul de astăzi (n.r.ieri) (vânzarea a circa 7% din acţiunile BitDefender către un grup de investitori români şi americani) se poate traduce şi în felul următor: familia Talpeş, pe fiecare business pe care îl construieşte, este gata să deschidă acţionariat. Deci afacerile noastre nu vor mai fi de familie, ci suntem deschişi pentru parteneri. Acest lucru este valabil şi pentru celelalte business-uri", a declarat ieri Florin Talpeş, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia anunţării primului acţionariat extern în cadrul companiei BitDefender - care a făcut parte din grupul Softwin până în a doua parte a anului acesta. Întrebat când se va deschide acţionariat pentru Ascenta şi Intuitext, Talpeş a răspuns: "În 2008 sau 2009 este foarte probabil".

Potrivit oficialilor companiei, până la finele anului 2010, compania de consultanţă IT Ascenta a grupului Softwin va fi cotată la bursă. Ascenta este brandul prin care activează, din noiembrie 2006, divizia de consultanţă IT şi soluţii software pentru corporaţii din cadrul grupului Softwin. Reprezentanţii Ascenta estimează până la sfârşitul anului o cotă între 10% şi 15% din piaţa românească de software şi servicii IT pentru corporaţii.

Intuitext, divizia de software educaţional a grupului Softwin, este specializată în dezvoltarea de cursuri electronice pentru instruire, soluţii integrate de eLearning şi sisteme de administrare a proceselor de instruire.

Din grupul Softwin a făcut parte şi compania BitDefender, până în a doua parte a anului acesta. De la separarea de Softwin, BitDefender a devenit un grup în sine, cu filiale în state precum Germania, Statele Unite ale Americii, Spania şi Marea Britanie. Ieri, un grup de şapte investitori privaţi, români şi americani, au investit şapte milioane de dolari în BitDefender, intrând astfel în posesia a aproximativ 7% din acţiunile companiei - evaluată de către un reprezentant al oamenilor de afaceri la peste 100 milioane de dolari.

Investiţie de 7 milioane de dolari în BitDefender

Acţionariatul BitDefender s-a deschis prin atragerea unei investiţii de 7 milioane de dolari. Această investiţie a fost făcută pe baza estimării la peste 100 milioane $ a valorii de piaţă a BitDefender şi va fi alocată susţinerii expansiunii companiei la nivel global. Investiţia este facută de un grup de investitori privaţi români şi americani. Acest grup include şi manageri a două fonduri de investiţii (Romanian-American Enterprise Fund - RAEF şi Balkan Accession Fund - BAF), care gestionează peste 200 de milioane euro în regiune şi au la activ numeroase tranzacţii de succes în servicii financiare, industrie, retail şi altele. Pe lângă resursele financiare alocate, investitorii vor ajuta BitDefender să atragă în viitor capital suplimentar şi vor susţine compania în demersul unei listări la bursele din România, Europa sau SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb