PSD a decis retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader; înlocuitor, Eugen Nicolicea

V.D.
Politică / 17 aprilie 2019

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, după şedinţa CEX, că premierul Viorica Dăncilă nu a fost de acord cu restructurarea, sperând să se rezolve repede remanierea guvernamentală. El a mai precizat că noul ministru al Justiţiei trebuie să rezolve blocajele privind avizarea sau iniţierea unor acte normative care ţin de aplicarea programului de guvernare.

El a fost întrebat dacă există un plan II dacă iohannis respinge remanierea.

"Dacă va intra iar în jocul ăsta neconstituţional, ne vom întâlni din nou în coaliţie şi vom lua o decizie", a precizat Dragnea, care a precizat că, în ceea ce priveşte soluţia remanierii guvernamentale, acesta va fi decisă în funcţie de reacţia preşedintelui.

Solicitat să precizeze de ce nu a fost premierul de acord cu restructurarea, Dragnea a răspuns: "Doamna prim-ministru a spus că ar vrea şi speră să se rezolve într-o zi - două, să-i trimită preşedntelui propunerile şi până vineri să se depună jurământul".

În ceea ce priveşte timpul acordat preşedintelui, Liviu Dragnea a declaarat: "Eu îi acord timp lui Iohannis până la alegerile prezidenţiale. Atât".

Liderul PSD a precizat că viitorul titular de la justiţie nu mai are sarcini de la partid în legătură cu OUG pe Justiţie, întrucât a început procedura în Parlament.

"Noul ministru al Justiţiei, dacă va fi numit de către preşedintele Klaus Iohannis, în primul rând trebuie să rezolve blocajele din Ministerul Justiţiei cu privire la avizarea sau iniţierea unor acte normative care ţin de aplicarea programului de guvernare. Că aceste blocaje au fost din cauza domnului Toader sau nu, nu avem de unde să ştim, important este că acesta este primul lucru care i s-a cerut domnului Nicolicea. Şi în al doilea rând să facă ce face orice ministru al Justiţiei, să se ocupe de starea bună a Justiţiei din România", a declarat liderul social-democrat.

--------

Actualizare - Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, astăzi, că în urma acuzaţiei de blocare a unor acte normative, în CEx s-a votat demiterea Ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. "Sper să fie dublată şi de demisie", a afirmat Premierul. Propunerea de înlocuitor e Eugen Nicolicea.

Dăncilă a anunţat şi că Oana Florea o va înlocui pe Rovana Plumb la Ministerul Fondurilor Europene, scrie News.ro.

De asemenea, Liviu Brăiloiu o va înlocui pe Natalia Intotero la Ministerul pentru românii de pretuttindeni.

Intotero şi Plumb candidează la europarlamentare.

(L.A.)

-------

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis astăzi să-i retragă sprijinul politic ministrului Justiţiei Tudorel Toader, care ar urma să fie înlocuit de Eugen Nicolicea, informează News.ro.

Liderul social-democraţilor din Vaslui, Dumitru Buzatu a fost unul dintre cei care a votat împotrivă.

Decizia vine după ce Toader a refuzat sistematic să adopte ordonanţele privind modificarea codurilor penale şi contestaţia în anulare atât de necesare pentru Liviu Dragnea şi PSD. Tot astăzi, după şedinţa Comitetului Exectutiv, PSD a convocat plenul la Senat pentru votul la moţiunea împotriva ministrului Justiţiei.

La finalul discuţiei dintre Dragnea şi Dăncilă, cei doi au refuzat să dea declaraţii, spunând doar că toate deciziile luate vor fi anunţate abia după şedinţă.

Marţi seara a existat o ultimă discuţie între Tudorel Toader şi Liviu Dragnea, ministrul Justiţiei refuzând să îşi dea demisia pentru a uşura procesul remanierii, şi a anunţat că îşi va prezenta un raport de activitate precum şi o explicaţie legată de solicitările venite de la PSD pentru adoptarea ordonanţelor de urgenţă în materie de justiţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Schimbare ,, beton " : VIITORUL ia - deep state - taurul de coarne pt. domnia ,, Statului de Drept" vs mega- fardarea.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb