PSD: Guvernul "fură din buzunarele copiilor"

G.B
Politică / 18 iunie 2021

Guvernul "fură din buzunarele copiilor"

Partidul Social Democrat susţine că Guvernul "fură din buzunarele copiilor" bani care li s-ar cuveni acestora conform legilor adoptate privind majorarea alocaţiilor şi acuză Executivul că "minte cu neruşinare" când spune că nu are resursele financiare necesare, în condiţiile în care"renunţă la taxe în favoarea unor mari corporaţii din domeniul energiei", potrivit Agerpres.

"PSD consideră că proiectul de ordonanţă pregătit de Guvern în domeniul alocaţiilor reprezintă cea mai ticăloasă trădare a electoratului de către actuala Coaliţie, întrucât prevede abandonarea definitivă a calendarului promis de Orban şi Cîţu înainte de alegeri, cu privire la eşalonarea dublării alocaţiilor. Astfel, Guvernul a eliminat cu totul din proiectul de ordonanţă ţinta de creştere a alocaţiilor până la valoarea de 300 de lei pentru copiii între 2 şi 18 ani, respectiv la 600 de lei pentru cei cu handicap sau mai mici de 2 ani. Această prevedere care apărea în OUG 123/2020, semnată anul trecut de Cîţu şi Orban, dar şi în amendamentul adoptat recent în Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, nu mai apare în ordonanţa pregătită de Guvernul Cîţu. De asemenea, este eliminată indexarea alocaţiilor de la 1 ianuarie 2022, promisă pe toate vocile de liderii Coaliţiei de guvernare", se arată într-un comunicat de presă transmis, astăzi de PSD.

Social-democraţii susţin că din cele cinci tranşe de majorare promise de Florin Cîţu şi Ludovic Orban înainte de alegerile din 2020, copiii vor beneficia doar de trei, respectiv cele acordate deja în august 2020 şi ianuarie 2021, şi cea care, potrivit proiectului de ordonanţă, ar urma să fie acordată de la 1 ianuarie 2022.

"Sunt anulate tranşele de la 1 iulie 2021 şi de la 1 iulie 2022. În acest fel, Coaliţia de guvernare fură din buzunarele copiilor sume consistente de bani care li s-ar fi cuvenit conform legilor adoptate. Guvernul minte cu neruşinare când afirmă că nu are bani pentru copii, în timp ce renunţă la taxe în favoarea unor mari corporaţii din domeniul energiei, alocă prin PNRR, fără licitaţie, 3 miliarde de lei unui sponsor de partid şi se pregăteşte să transfere un sfert de miliard de euro din sistemul public de sănătate către clinicile şi spitalele private. Doar dobânzile anuale plătite de România la cele 31 de miliarde de euro împrumutate în mod iresponsabil de Florin Cîţu depăşesc cu mult sumele necesare pentru majorarea alocaţiilor, conform promisiunilor neonorate de actuala Coaliţie de guvernare. PSD reafirmă decizia fermă de a ataca la Curtea Constituţională Legea de adoptare a acestei ordonanţei ticăloase, care aduce mari prejudicii copiilor din România", mai spune comunicatul.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Hienele PNLepre si gandacii useristii taie la sange sau ingheata, orice ajutor, orice facilitate si orice mica compensatie pt populatie, inclusiv pt copiii Romaniei, pe langa celelalte masuri economice luate impotriva populatiei si doar in beneficiul corporatilor straine, conform principiului lor de baza:"totul pt furt, totul pt victorie", a lor, evident! Daca tinem cont si de faptul ca se imprumuta enorm de peste tot, iar populatia Romaniei nu vede un cent din imprumuturile lor, dar are viitorul amanetat de astia pt cel putin 20 de generatii viitoare, ajungem la concluzia ca ceea ce fac mafiotii si banditii astia este Furtul maxim din Istorie!

    1. Cei mai mari Hoti din toate timpurile, de neegalat auf fost si sunt in continuare reprezentatii Ciumeiei Rosii cu reprezentatii lor DIN PDSR si sau PSD sau cum sau numit ei din ultimii treizeci si unu da anii!!

      numeni nu ma poate combate!!

      E clar, ca traiesti intr-o alta realitate! Pesedistii au fost depasiti demult, de catre pedelistiii lui Petrov, iar astia la randul lor au fost depasiti de catre PNLepre si gandacii lui Soros, in ceea ce priveste furtul din bani publici!

      Pacat de tine. Chiar daca esti nashpa si nu vrea nimeni sa te ia de nevasta, poti cauta si gasi alte cai in viata.

      Iarasi iti expui pe acest site frustrarile si complexele tale de "fetitza" dezvirginata in cur? Ca sa ajungi la astfel de "performantze", e clar ca ai fost rezultatul unei partide de sex anal, de unde ti se trage si spiritul tau anal-itic! Daca ar fi trait Freud, sigur ai fi fost exponatul sau cel mai important pt studiile lui de psihanaliza!

      Cred că se referea la faptul că-ți plac "țepele". Dacă înțelegi la ce mă refer. Alea de le aduci în discuție de fiecare dată când îți amintește cineva cât de prost ești.

      Cred ai halucinatii de la faptul ca, lustruind non-stop funduri si "placute suedeze", alaturi de ma-ta, ramai cu prea mult par pe limba!

    Aloo justitia din Romania. Aloo, CCR

    Pentru guvern oare nu este obligatorie respectarea legilor?  

    Cand ajung la guvernare, hotii care nu au ce fura, modifica legile prin ordonante ca sa nu le respecte.  

    Art 16 din Constitutia Romaniei prevede: (2) Nimeni nu este mai presus de lege. 

    Paii si atunci guvernul cum nu respecta legile adoptate de Parlament si le schimba prin ordonante, daca le convin, in dauna poporului.  

    Aloo, CCR, Parlamentul legifereaza in Romania.  

    Guvernul trebuie sa POATA SA emita ordonante doar in domeniile in care Parlamentul nu a legiferat inca, pentru rezolvarea provizorie (pana la legiferare) a unor probleme urgente si nu sa schimbe legile in vigoare sau mai rau, inainte de intrarea lor in vigoare (L223)  

    Asa ca, aloooo, Curtea Constitutionala a Romaniei, alooo, alooo, justitia, alooo Avocatul Poporului, alooo, obligati Guvernul (mau ) sa respecte legea si sa dea alocatiile stabilite copiilor Romaniei 

    LEGILE ADOPTATE DE PARLAMENT TREBUIESC RESPECTATE, INCLUSIV DE GUVERN  

    Asa prevede Constitutia.

     

    1. Nu mai avem Avocatul Poporului ca la demis dictatorii pnl usr,vor sa desfiintezesi CCR si tot ce le sta in cale pentru a instaura dictatura,si ce nuintelegeti legile au fost date pentru prostime ca sa i voteze ,stiiau ca au presedintele de partea lor si le pot anula asa ca luati mu.e cat puteti duce ca alceva nu primiti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb