PSD pregăteşte moţiunea de cenzură

Florentina Cioacă
Ziarul BURSA #Politică / 3 iunie 2005

Deputaţii PSD au anunţat că vor depune o moţiune de cenzură, ca răspuns la decizia Guvernului condus de Călin Popes-cu Tăriceanu de a-şi asuma răspunderea pentru pachetul de legi privind proprietatea şi reforma în justiţie. În opinia purtătorului de cuvînt al grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Cristian Dumitrescu, utilizarea de către Guvernul Tăriceanu a procedurii de asumare a răspunderii în Parlament pentru un pachet legislativ care priveşte modificarea a zeci de legi reprezintă cea mai gravă sfidare a Legislativului de către Executiv, din toa-tă istoria post-decembristă a politicii româneşti. "În democraţie, asumarea răspunderii este o procedură cu semnificaţie politică profundă, care trebuie utilizată cu înţelepciune şi moderaţie, altfel riscă să devină un instrument de autoritate, inacceptabil", a precizat Cris-tian Dumitrescu.

La rîndul său, deputatul PSD Ovidiu Brînzan, fost ministru al sănătăţii, a criticat dur actualul sistem sanitar, reiterînd ideea că Mircea Cinteză, şeful minis-terului de resort, trebuie înlocuit cît mai repede, împreună cu întreaga echipă managerială. Ovidiu Brînzan consideră că deficienţele acute din sistemul sanitar, care pot fi catalogate drept genocid, îşi au sorgintea în găurile făcute în bugetul statului de introducerea cotei unice de impozitare de 16%, măsură aprobată de actualul Executiv la sfîrşitul anului trecut.

Deputatul Ovidiu Brînzan a amintit că, în timul mandatului său de ministru, secţia de neurochirurgie din spitalul Bagdasar a fost dotată cu aparatură ultraperformantă, unică în centrul şi estul Europei, care, momentan, este închisă din motive inexplicabile. "Este o dovadă de cinism şi iresponsabilitate. Solicităm de urgenţă intervenţia primului-ministru pentru ca o investiţie de 32 de milioane de dolari, finanţată de statul român, să fie folosită în interesul pacienţilor, nu ţinută închisă din cine ştie ce interese obscure", a mai declarat Ovidiu Brînzan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb