Punctul de vedere al BAT în privinţa creşterii accizelor la produsele din tutun

D.R.
Companii / 7 iulie 2023

Punctul de vedere al BAT în privinţa creşterii accizelor la produsele din tutun

BAT România şi-a expus punctul de vedere cu privire la propunerile recente anunţate de autorităţi de creştere a accizei la produsele din tutun şi nicotină în 2023, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

Întrebat despre recentele propuneri ale autorităţilor de creştere a accizei pentru produse din tutun şi nicotină în septembrie 2023, Jorge Araya, Director al Ariei Europa de Sud - Est în cadrul BAT, a declarat :

"Suntem profund îngrijoraţi de intenţia Ministerului de Finanţe de a-i face pe români să plătească preţuri ca în Germania din salarii româneşti. Calendarul moderat de cinci ani de creştere a accizei, adoptat cu mai puţin de 12 luni în urmă, ar fi trebuit să asigure predictibilitatea fiscală necesară combaterii traficului ilicit. Nu trebuie uitat că traficul ilicit înseamnă şi scăderea veniturilor la bugetul de stat, finanţarea reţelelor criminale şi accesul necontrolat la produse care nu respectă standarde de calitate sau de igienă.

Prin susţinerea unei a doua majorări a accizei în acest an, după cea din aprilie, Ministerul Finanţelor ignoră atât faptul că accizele şi preţurile ţigaretelor din România sunt cele mai mari din UE raportate la puterea de cumpărare, precum şi realitatea că, în toate ţările învecinate României, ţigările pot fi cumpărate la aproximativ jumătate din preţ, contrabanda fiind foarte profitabilă.

Sperăm ca un dialog deschis şi susţinut să releve faptul că o creştere a sarcinii fiscale asupra companiilor legitime şi a cetăţenilor cinstiţi nu este soluţia potrivită, mai ales când există loc de eficientizare în privinţa colectării veniturilor la bugetul de stat prin intensificarea eforturilor împotriva contrabandei.

Rămânem deschişi consultărilor pentru a construi împreună un viitor sustenabil, prin identificarea celor mai bune soluţii de reducere a comerţului ilicit, cu toate beneficiile pe care le poate aduce acest lucru pentru veniturile statului, pentru companii şi, cel mai important, pentru cetăţenii români".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb