RAAPPS: Intenţia de a rezilia contractul cu "Dracula Park" - o platformă de declaraţii cu iz politic

A.B.
Ziarul BURSA #Politică / 10 martie 2006

Directorul Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), Cristian Vlaicu, este de părere că împotriva intereselor regiei se desfăşoară o campanie de presă şi că intenţia de a rezilia contractul cu SC Dracula Park "a devenit o platformă de declaraţii cu iz politic".

"Conducerea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat a constatat că, în ultima perioadă, există o campanie de presa împotriva intereselor regiei, campanie al cărei scop nu îl cunoaştem şi a carei culoare deontologică este discutabilă, avînd în vedere că argumentele RAAPPS, drepturile la replică pe care le-am transmis ziarelor sau comunicatele de presă au fost total ignorate. Subiectul este, evident, cu atît mai interesant pentru presa cu cît, din nou - din motive pe care nu le cunoaştem - intenţia declarată în mod repetat a RAAPPS de a rezilia contractul cu SC Dracula Parc SA a devenit o platformă de declaraţii cu iz politic", se arată într-un comunicat transmis de directorul RAAPPS .

Potrivit documentului, RAAPPS avea o altă conducere atunci cînd omul de afaceri Bartolomeu Finiş fost numit reprezentant al regiei în CA al SC Olimp. De asemenea, sursa citată menţionează că RAAPPS a făcut "numeroase demersuri, recomandări" prin înaintarea unor note către secretariatul general al Guvernului Mihai Voicu prin care se cerea abrogarea hotărîrii de guvern prin care se constituia parcul industrial "Dracula Park" pe terenul de la Vlăsia (Snagov), aflat în proprietatea regiei, precum şi administrarea acestuia de firma la care este acţionar omul de afaceri Bartolomeu Finiş.

Totodată, în comunicatul de presă semnat de directorul RAAPPS se precizează că modalitatea de concesionare a unui teren aflat în proprietatea statului, numirea în mod direct a unui administrator precum încheierea unui act prin care nu se stabilesc drepturile şi obligaţiile părţilor încalcă prevederile legale.

Conducerea RAAPPS mai anunţă că, la sfîrşitul lunii februarie Consiliul de Administraţie al regiei a decis rezilierea contractului cu SC Dracula Park ca urmare a faptului că societatea nu şi-a respectat obligaţiile asumate prin contractul de asociere în participaţiune.

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a solicitat efectuarea unei verificări a situaţiei după ce, în şedinţa de guvern de miercuri, secretarul general al guvernului Mihai Voicu a prezentat o notă de informare. Ca urmare, Autoritatea de Control va declanşa o verificare a afacerii RA-APPS - Dracula Park.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb