Radarele Lockheed Martin vor fi exportate din România în toată lumea

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 2 aprilie 2008

Radarele Lockheed Martin vor fi exportate din România în toată lumea

Cele 17 radare Lockheed Martin (LMT) contractate de Ministerul Apărării vor fi construite cu participarea companiei româneşti UTI Systems, care va beneficia de dividende din vânzarea acestor produse pe piaţa internaţională, a declarat preşedintele LMT Europe, Scott Harris, citat de NewsIn.

Cele 17 radare cu rază medie contractate de Ministerul ro­mân al Apărării în valoare de 121, 8 milioane de dolari "fac parte din faza a doua a programului Gap Filler.Unele componente vor fi construite în Syracuse, New York, şi apoi combinate cu componente fabricate în România de UTI Systems. Asamblarea sistemelor se va face aici, în Româ­nia", a declarat pentru pre­şedintele Lockheed Martin Europe, Scott Harris, aflat la o conferinţă organizată la Bucureşti de Centrul pentru Studii Internaţionale şi Strategice din Washington.

Compania americană Lock­heed Martin a anunţat la începutul lunii martie că a încheiat un contract cu Minis­terul Apărării Naţionale din România pentru furnizarea a 17 sisteme radar.

Harris a subliniat că este vorba de "un produs global", nu doar despre unul destinat apărării antiaeriene a Româ­niei. "Când îl vom exporta în alte ţări, va include şi conţinut românesc. Este un parteneriat între Lockheed Martin şi compania românească UTI şi desigur mai sunt şi furnizorii români ai UTI. Vor exista, fireşte, şi beneficii financiare pentru UTI când se va vinde produsul", a explicat pre­şedintele LMT.

Radarele au o rază medie de acţiune, concepute pentru a "umple golul" - de aici şi numele Gap Filler - între radarele cu rază lungă, care supraveghează la altitudini înalte. "Este vorba de radare cu o rază mai scurtă, dar care operează pe trei dimensiuni - în sus, în jos şi în lateral. În România, există cinci radare cu rază lungă, iar aceste 17 radare vor "umple golurile" dintre ele pentru a oferi României o acoperire de 360 de grade", a detaliat Harris.

Întrebat dacă aceste radare ar putea fi integrate la un moment dat în sistemul de apărare antirachetă al SUA şi NATO din Europa, Harris a spus că "atunci când problema scutului antirachetă va fi rezolvată pentru România, vor fi altfel de sisteme. Aceste radare sunt mai mult destinate controlului de trafic aerian şi apărării aeriene pe o rază scurtă şi medie. Vor identificate însă ameninţările pe o rază medie de acţiune", a explicat omul de afaceri american.

El a precizat că radarele cu rază lungă din România sunt tot Lockheed Martin, existând şi radare pentru monitorizare meteo. Alte proiecte despre care LMT discută cu partea română includ avioane, "inclusiv avioane de transport strategic, pază de coastă şi posibile ajustări ale fregatelor româneşti pentru a fi integrate în apărarea antirachetă", a mai spus Harris.

România are cinci transportoare strategice C-130 Hercules, dintre care doar unul este perfect funcţional. Un trans­portor nou ar costa cam 15 milioane de dolari.

Lockheed Martin este principalul furnizor de echipamente militare pentru SUA, 95% din veniturile sale din 2005 provenind din contracte cu agenţii de stat americane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb