RADET propune crearea a 21 de zone unitare de încălzire şi a cinci surse de generare a energiei

Diana Popescu
Companii #Energie / 6 aprilie 2016

O reformă a conceptului de alimentare termică în Bucureşti, care ar presupune înfiinţarea a 21 de zone unitare de încălzire şi a cinci surse noi de generare a energiei termice, a fost prezentată astăzi de către preşedintele CA al RADET, Gabriel Dumitraşcu, potrivit unui comunicat al companiei.

" Această reformare şi regândire a întregului concept de alimentare cu energie termică în sistem centralizat este echivalentul unui nou sistem de management al performanţei. Este vorba de trecerea spre un nou sistem de management de termoficare centralizat. El a fost gândit pentru o structură adaptată condiţiilor actuale ale economiei de piaţă, pentru a putea face trecerea de la o organizare de tip "arhaic" şi pentru că, în condiţiile în care se află azi regia este foarte greu să faci performanţă pe "întreg". Mai ales când pentru acel "întreg", investiţiile au lipsit mai bine de 25 de ani ", a declarat Gabriel Dumitraşcu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit preşedintelui CA, printre principalele beneficii ale noului sistem centralizat se află reducerea pierderilor de căldură din cadrul sistemului, a consumurilor specifice de combustibil si energie şi implicit a costurilor de producere a energiei.

" Prin gândirea marilor cartiere de consum vrem să trasăm nişte delimitări tehnice pentru îmbunătăţirea serviciului de energie termică în Bucureşti conform celor trei criterii: scăderea noxelor, eficienţa energetică ridicată şi un management performant. Va creşte gradul de siguranţă în exploatarea sistemului şi eficienţa echipamentelor şi instalaţiilor, precum şi gradul de protecţie a mediului ambiant prin reducerea emisiilor poluante ", a mai menţionat Dumitraşcu.

Noul sistem centralizat oferă condiţiile tehnice şi economice pentru accesarea fondurilor pentru investiţii sau a fondurilor nerambursabile atât de necesare modernizării infrastructurii "arhaice" din care este compus în prezent sistemul de termoficare.

" Această abordare este singura modalitate viabilă pe termen scurt şi mediu care ne permite accesul către asigurarea fondurilor necesare modernizării şi retehnologizarii sistemului centralizat de alimentare cu energie termică al Municipiului Bucureşti. În prezent termoficarea pe toate componentele ei nu e un domeniu finanţabil", a adăugat preşedintele CA.

Zonele unitare de încălzire au fost stabilite conform prevederilor Ordinului nr. 91/ 2007 emis de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărie Comunală (ANRSC) prin care a fost aprobat Regulamentul-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termică. Acestea sunt ariile geografice în interiorul cărora alimentarea cu energie termică se poate realiza inclusiv în sistem centralizat, menţionează comunicatul.

Potrivit unui studiu comparativ între sistemul centralizat de termoficare şi centrala termică de apartament, acesta demonstrează că în Municipiul Bucureşti se recomandă şi chiar impune folosirea încălzirii centralizate, având în vedere motive de ordin social, economic şi al protecţiei mediului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb