Rafinăria Petrotel va deveni un centru regional Lukoil de comercializare a lubrifianţilor

Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 5 aprilie 2011

Rafinăria Petrotel va deveni un centru regional Lukoil de comercializare a lubrifianţilor

Rafinăria Petrotel-Lukoil a grupului rus Lukoil va deveni un centru regional de distribuţie a lubrifianţilor industriali şi pentru motoare, în urma unei investiţii de două milioane de dolari într-o instalaţie de amestec a lubrifianţilor.

"Unitatea de la Ploieşti ne permite să livrăm lubrifianţi atât pe piaţa românească, cât şi la nivel regional. Unitatea ne permite să producem toate tipurile de uleiuri. Vom lua tot timpul în considerare baza de la Ploieşti în dezvoltarea afacerii noastre în România şi din estul Europei", a declarat, ieri, Maxim Donde, directorul general al LLK International, divizia Lukoil de comercializare a uleiurilor lubrifiante în cadrul rafinăriilor grupului.

El s-a aflat ieri la Ploieşti cu ocazia inaugurării unei instalaţii de producţie a lubrifianţilor. Instalaţia are o capacitate de 30.000 de tone anual şi ar putea fi dublată la 60.000, în funcţie de cererea de pe piaţă.

Potrivit lui Constantin Tampiza, consilier al şefului grupului Lukoil, Vagit Alekperov, prin această investiţie România devine centrul regional de comercializare a uleiurilor minerale din regiune. "Investiţia va ridica piaţa uleiurilor din zona aceasta şi ne permite diversificarea gamei de uleiuri lubrifiante pe piaţa est-europeană", a afirmat Tampiza, citat de Mediafax.

Donde a adăugat că Lukoil vizează atingerea unei cote de 22% din piaţa românească a lubrifianţilor şi 10% din cea est-europeană.

"Noi credem că avem perspective bune pentru piaţa Europei de Est. Ne vom extinde în continuare în Europa de Est, operaţiune cu centrul în România", a mai spus Donde.

Tampiza a adăugat că prin această investiţie, Lukoil va deveni mai competitiv pe pieţele din Bulgaria, Serbia, Ungaria, Macedonia, Polonia şi România.

Lukoil este prezent pe piaţa petrolieră românească din 1998, când a preluat rafinăria Petrotel. Grupul are în România şi o reţea de peste 300 de benzinării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb