Raiffeisen Bank: Este regretabilă desfăşurarea evenimentelor de la agenţiile constănţene

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 martie 2012

Raiffeisen Bank: Este regretabilă desfăşurarea evenimentelor de la agenţiile constănţene

Modul în care au acţionat autorităţile în cazul celor două agenţii Raiffeisen Bank din Constanţa, unde angajaţii au permis retragerea unor sume de bani din conturi puse sub poprire într-un dosar de evaziune fiscală, este regretabil, potrivit reprezentanţilor băncii.

Sursele menţionate ne-au declarat: "Raiffeisen Bank cooperează întotdeauna fără nicio reţinere cu autorităţile statului în condiţiile prevăzute de lege. Este regretabil modul cum s-au des-făşurat evenimentele ieri (n.r. miercuri) la Constanţa. Banca a primit prima solicitare oficială de furnizare de informaţii ieri (n.r. miercuri) în jurul orei 18.00, la circa cinci ore după o descindere cu trupe speciale în Agenţia Constanţa, fără prezentarea unui mandat de aducere şi cu citarea ad-hoc a doi dintre salariaţii noştri. Raiffeisen Bank va furniza informaţiile solicitate, în acelaşi timp considerăm că ancheta, în care salariaţii noştri au calitatea de martori, trebuie să se des-făşoare în condiţii de strictă legalitate".

Potrivit informaţiilor din presa locală, angajaţii a două sucursale Raiffeisen Bank din Constanţa au permis retragerea a 170.000 lei din conturi puse sub poprire într-un dosar de evaziune fiscală.

Procurorii au apelat la sprijinul mascaţilor, care au descins, miercuri după-amiază, la două agenţii ale Rai-ffeisen Bank, ca să-i aducă pe mai mulţi angajaţi ai băncii la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru audieri.

Sadîc Zafer, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa ne-a precizat că, în prezent, se fac investigaţii privind situaţia celor două unităţi ale Raiffeisen Bank. Domnia sa ne-a declarat că a existat o decizie a unui procuror privind "poprirea conturilor unei firme şi a unui învinuit", dar aceasta a fost încălcată, motiv pentru care "a fost dispusă învinuirea persoanei juridice Raiffeisen Bank". În acest stadiu, procurorii vor putea avea acces la informaţii bancare, care anterior nu au putut fi furnizate, pentru că se aflau sub secret bancar.

Firma care are conturi deschise la Raiffeisen Bank, puse sub sechestru, este parte într-un dosar de evaziune fiscală şi înşelăciune alături de alte firme, care au ca obiect de activitate colectarea de fier vechi, potrivit presei locale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb