BURSA Analytics

Randament de 2,35% pentru acţiunile Aquila

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 24 ianuarie

Randament de 2,35% pentru acţiunile Aquila

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 17 - 23 IANUARIE

Compania a semnat un acord preliminar pentru achiziţionarea Parmafood

Acţiunile companiei de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum Aquila (AQ) au înregistrat un randament de 2,35%, în perioada 17 -23 ianuarie 2024, în raport cu moneda euro, cea mai bună evoluţie din indicii BET şi BET XT, în perioada menţionată.

În data de 11 ianuarie, compania a anunţat un acord preliminar privind achiziţionarea societăţilor Parmafood Group Distribution SRL şi Parmafood Trading SRL, pentru cel mult 16,5 milioane de euro. Banii vor fi achitaţi din sursele proprii ale societăţii, în trei tranşe, respectiv 80% la data perfectării tranzacţiei, 10% după expirarea unui termen de la tranzacţie şi 10% după doi ani de la tranzacţie.

Cătălin Vasile, CEO Aquila, a declarat: "Conform strategiei de dezvoltare a afacerii anunţate odată cu listarea la Bursa de Valori Bucureşti, continuăm achiziţiile de companii şi menţinem abordarea din perspectiva mai ampla, de piaţă şi de profitabilitate a companiei tinţă. Totodată, achiziţia ne va permite să ne extindem şi să ne consolidăm prezenţa pe toate canalele de distribuţie cu produse complementare activităţii noastre şi reprezintă încă un pas în consolidarea afacerii. Finalizarea achizitiei companiilor Parmafood va permite largirea portofoliului Aquila cu noi parteneri internaţionali şi locali, continuând să oferim consumatorilor produse diversificate şi de calitate ridicată".

Analiştii de la TradeVille estimează pentru anul în curs că Aquila va distribui un dividend de 0,031 lei pe acţiune. Prime Transaction aproximează un dividend de 0,0375 lei pe acţiune, iar Goldring anticipează un dividend de 0,039 lei pe acţiune. Faţă de preţul titlului Aquila din data de 23 ianuarie, 1,07 lei, estimările brokerilor echivalează cu randamente brute de 2,89%, 3,5%, respectiv 3,64% .

Aquila a încheiat primele nouă luni din 2023 cu afaceri în creştere, susţinute de segmentul de afaceri distribuţie care a generat aproximativ 94% din cifra de afaceri a companiei. Veniturile societăţii au depăşit 1,7 miliarde de lei, o creştere de aproximativ 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022. Profitul net a ajuns la 70 milioane de lei, un avans de 9%, arată raportul companiei publicat pe site-ul BVB.

Indici - BET s-a depreciat cu 2,14%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a depreciat, în perioada perioada 17 -23 ianuarie 2024, cu 2,14%.

Indicele BET- FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a depreciat cu 1,40%, în intervalul 17 -23 ianuarie 2024. Indicele BET XT s-a depreciat cu 1,95% în perioada menţionată.

Acţiuni - UCM Reşiţa pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Topul celor mai rentabile acţiuni de la BVB este condus, în intervalul 17 -23 ianuarie 2024, de acţiunile UCM Reşiţa care au crescut cu 49,95%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se situează Antibiotice, ale cărui acţiuni au crescut cu 14,34%, iar pe locul al treilea se află Aerostar cu o creştere de 12,39% a acţiunilor.

Fonduri de investiţii - randament de 3,91% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul intervalul 17 -23 ianuarie 2024, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 3,91%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat FDI TehnoGlobinvest ce a înregistrat o apreciere de 1,45%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile BRD Global Clasa A, care au urcat cu 0,80%.

Bitcoin - scădere de 6,34%

Bitcoin a înregistrat o depreciere de 6,34%, în intervalul 17 - 23 ianuarie, în raport cu moneda euro

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,02%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,03%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb