RAPORTAT LA DOLAR Euro a urcat cu 3% în primul trimestru

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 aprilie 2012

Euro a urcat cu 3% în primul trimestru

Euro a câştigat teren faţă de dolar în trimestrul întâi din anul curent, consemnând cea mai importantă apreciere din ultimul an. Investitorii sunt mai optimişti în privinţa viitorului uniunii monetare, după ce, vineri, miniştrii de Finanţe din regiune au decis majorarea capacităţii de finanţare a fondurilor de salvare.

Vineri, euro a urcat cu 0,3% la New York, încheind luna martie cu un curs de 1,3344 dolari. În primele trei luni ale anului curent, moneda unică s-a apreciat cu 3%, iar la data de 27 martie atingea 1,3386 dolari, cel mai ridicat nivel din 29 februarie până la momentul respectiv.

În opinia analiştilor, confirmarea majorării capacităţii de finanţare a fondurilor de salvare a zonei euro susţine moneda unică, iar aceasta va continua să se aprecieze. Specialiştii estimează că, în perioada următoare, euro va fi cotat, probabil, în intervalul 1,3275 - 1,34 dolari.

La data de 30 martie, miniştrii Finanţelor din zona euro au decis, în reuniunea de la Copenhaga (Danemarca), să majoreze capacitatea de sprijinire a ţărilor cu probleme financiare de la 500 de miliarde euro la 700 de miliarde euro, începând cu luna iulie 2012. Fondurile includ 500 de miliarde euro reprezentând resursele Mecanismului European de Stabilitate (ESM) şi 200 de miliarde euro, bani angajaţi în cadrul actualelor programe de asistenţă financiară pentru Grecia, Portugalia şi Irlanda, prin Facilitatea Europeană de Stabilitate Financiară (EFSF). ESM va fi singurul instrument principal de finanţare a noilor programe începând cu luna iulie, iar EFSF rămâne activ pentru finanţarea programelor lansate înaintea acestei date.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb