RASDAQ Ofertă publică de preluare pentru "Arădeanca"

A.B.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 noiembrie 2005

Piaţa a crescut ieri considerabil pe fondul tranzacţiei realizate cu 10% din titlurile "Asirom" (ASRA). Valoarea tranzacţiilor a ajuns astfel la peste 37 milioane RON, dintre care peste 94% a fost realizată prin tranzacţiile cu acţiunile ASRA. Cei trei indici care măsoară lichiditatea bursieră au înregistrat evoluţii contrare. Astfel, singurul indice care s-a depreciat a fost cel aferent societăţilor listate la prima categorie a pieţei, RAQ-I, (0,56%), în timp ce Rasdaq Compozit şi RAQ-II au crescut cu 0,16% şi, respectiv, 0,47%. Au fost realizate ieri 746 fde transferuri comune şi o ofertă publică de cumpărare cu acţiunile "Arădeanca". Au fost tranzacţionate, în total, peste 68 de milioane de titluri aparţinînd a 174 de societăţi.

Cele mai lichide titluri din piaţă au fost ieri cele ale companiei de asigurare reasigurare "Asirom" Bucureşti (ASRA), care au fost tranzacţionate în număr de peste 64 milioane, reprezentind 10% din capitalul social al companiei. Valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la peste 35 milioane RON. Preţurile la care au fost realizate cele 34 de transferuri a oscilat între 0,5 şi 0,55 RON/acţiune. Cotaţia a fost în creştere cu 1,88% comparativ cu şedinţa precedentă. Principalul acţionar al companiei este "Interagro", care are o participaţie de 40,55% la capitalul societăţii.

La prima categorie, acţiunile "Socep" Constanţa (SOCP) au fost cele mai lichide, cu 23 de tranzacţii în valoare de 90.011 RON. Cele 339.844 de acţiuni aparţinînd operatorului portuar au fost tranzacţionate, ieri, la preţuri cuprinse între 0,26 şi 0,265 RON/actiune. Cotaţia a fost în scădere cu 1,12 puncte procentuale, pînă la 0,263 RON/acţiune. Tranzacţiile sub simbolul SOCP au însumat peste jumătate din totalul categoriei.

Acţiunile "Biofarm" Bucureşti (BIOF) au fost tranzacţionate ieri în număr de peste 1,9 milioane prin intermediul a 113 tranzacţii. Tranzacţiile, care au însumat peste un milion RON, au fost realizate la preţuri cuprinse între 0,51 şi 0,53 RON/acţiune, iar cotaţia a crescut semnificativ, cu 2,09 puncte procentuale.

Valoarea tranzacţiilor cu acţiunile comerciantului de autoturisme "Comautosport" Bucureşti (COUV) s-a ridicat la 153.676 RON, titlurile fiind transferate la preţul unic de 9,2 RON/acţiune. Societatea are un capital social de 2,7 milioane RON divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 2,5 RON. Conform ultimelor raportări, acţionarul majoritar al companiei este "Denley A.M. Finances Ltd", care deţine 52,06% din titluri. Alţi acţionari mai sînt "Chibro" (9,71%), "Santer Sys-tem" (6,85%), "Tora Invest" (5,58%) şi "Criortex" ( 5,42%).

Oferta publică de cumpărare a fost realizată cu 1% din acţiunile producatorului arădean de jucării "Arădeanca" (ARNI). Peste 2.700 de acţiuni au fost tranzacţionate la preţul de 8 RON/acţiune. Societatea de Servicii şi Investiţii Financiare "IFB Finwest" Arad a lansat o ofertă publică de cumpărare a unui pachet de 32,54% din acţiunile companiei, care s-a derulat în perioada 12 octombrie - 8 noiembrie. În prezent din structura acţionariatului fac parte SIF "Banat-Crişana", care deţine 39,16% din totalul acţiunilor şi PAS, cu o participaţie de 40,53% la capitalul social. Cotaţia ARNI a urcat puternic în ultimul an, pornind de la un minim de 0,1 RON/acţiune şi atingînd maximul de 0,9 RON/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb