RASDAQ Pe piaţă continuă procesul de concentrare a acţiunilor în pachete majoritare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 septembrie 2006

Aproape jumătate din valoarea tranzacţiilor realizate ieri pe piaţa extrabursieră Rasdaq a fost dată de transferurile cu trei titluri: "Electromagnetica" Bucureşti, "Albalact" Alba Iulia, "Dafora" Mediaş.

Valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la 864.214 lei (circa 244.000 euro).

Acţiunile "Electromagnetica" (simbol ELMA) au înregistrat ieri o creştere a cotaţiei cu 0,92%.

Adunarea Generală a Acţionarilor < Electromagnetica > Bucureşti au aprobat, la sfîrşitul săptămînii trecute, achiziţionarea de unităţi de producţie energie electrică prin procedurile legale organizate de entităţile în domeniu din România, contractarea de credite bancare în vederea finanţării cumpărării unităţilor de producţie la plafonul maxim de 85% din valoarea achiziţiei, dar nu mai mult de 80% din capitalul propriu şi garantarea creditului bancar cu active nominalizate, individualizate evidenţiate în patrimoniul societăţii conform evaluării băncii finanţatoare.

Dintre acţionari, fondul "Broadhurst Investments" Limited (12,09 %) a votat împotriva acestei decizii.

La data de 19 septembrie, societatea a raportat că structura acţionariatului este formată din SIF Oltenia cu 10,11% din acţiunile ELMA, PAS cu 49,9% şi alţi acţionari cu 39,99%. Vechea asociaţie a salariaţilor şi-a încheiat contractul cu AVAS iar acţiunile au fost alocate fiecărui salariat în parte. Pe măsură ce aceştia intră în posesia acţiunilor, pot opta să adere la o asociaţie nou formată sau să îşi vîndă individual acţiunile. Potrivit raportării, pare că noua asociaţie este foarte aproape să îşi refacă pachetul majoritar. Astfel, noul PAS va putea să îşi negocieze cu un inves-titor strategic acţiunile deţinute şi să obţină un preţ foarte bun. Acţiunile reprezentînd 0,5% din capitalul social, necesare pentru formarea pachetului majoritar, sunt cele mai scumpe.

Producătorul de lactate şi brînzeturi < Albalact > Alba Iulia (simbol ALBZ) parcurge în continuare un proces de concentrare a acţiunilor în mîna acţionarilor majoritari. Ciurtin Petru Raul şi Ciurtin Petru deţin împreună peste 61% din acţiunile < Albalact >.

Acţiunile < Dafora > Mediaş (simbol DAFR) au atins ieri preţul maxim de 1,3 lei/acţiune. Cotaţia lor creşte susţinut de la jumătatea lunii august, după ce timp de o lună stagnaseră la 0,77- 0,85 lei/acţiune.

Societatea prestatoare de servicii anexe pentru extracţii petroliere şi prospecţiuni este deţinută în procent de 65% de Gheorghe Calburean.

Pe 20 septembrie, acţionarul Daniel Ţepeş a comunicat pieţei că şi-a rezolvat pe cale amiabilă neânţelegerile legate de constatarea nulităţii absolute a unor hotărîri AGA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb