RĂSTURNARE DE SITUAŢIE LA DEZBATERILE PE BUGET  Primarii nu vor mai primi tot impozitul pe venit

Andrei Stan
Politică #Administraţie / 18 decembrie 2017

Primarii nu vor mai primi tot impozitul pe venit

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a respins astăzi un amendament adoptat în Comisiile de buget-finanţe, amendament potrivit căruia impozitul pe venit rămânea integral la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, anunţă Digi24.ro.

Comisiile de buget-finanţe adoptaseră, vineri, un amendament, la alin. 1 art. 6 al proiectului de buget, potrivit căruia: "În anul 2018, prin derogare de la prevederile art. 32 şi art. 33 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, impozitul pe venit, cu excepţia impozitului din venituri din pensii, estimat a fi încasat la bugetul de stat se repartizează la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale astfel:

a) 18% la bugetul local al judeţului;

b) 66,8% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit;

c) 15,2% într-un cont distinct, deschis pe seama direcţiei generale regionale a finanţelor publice/administraţiei judeţene a finanţelor publice, la trezoreria municipiului reşedinţă de judeţ".

Amendamentul fusese formulat de parlamentari UDMR, PNL, USR, PMP, dar şi de senatorul PSD Eugen Teodorovici.

În plenul reunit de astăzi, amendamentul a primit însă 105 voturi "pentru" şi 119 voturi "împotrivă", aşa că a fost declarat respins.

Preşedintele de şedinţă, Gabriel Vlase (PSD), a supus apoi la vot forma iniţială a alineatului şi aceasta a fost adoptată, primind 120 "pentru" şi 106 "împotrivă".

"Aţi afectat bugetele a 3.600 de primari", a susţinut, de la tribună, deputatul PNL Corneliu Olar.

Prin vot, au fost respinse şi alte propuneri ale opoziţiei de majorare a procentului care revine administraţiilor locale din impozitul pe venit.

Majorarea procentului care rămâne la administraţiile locale a fost discutată şi dezbătută în Comisiile de buget ca urmare a scăderii impozitului pe venit, de la 16% la 10%, de la 1 ianuarie 2018, scădere care afectează substanţial bugetele locale.

În susţinerea propunerii de majorare a procentului din impozitul pe venit care revine bugetelor locale, parlamentarii USR au invocat o declaraţie a premierului Mihai Tudose din 23 noiembrie 2017, din Parlament, potrivit căreia: "Susţineţi că am promis primarilor că 100% din impozitul pe venit va reveni autorităţilor locale. Da, este adevărat. Şi ne vom ţine de cuvânt. Acest lucru îl vom face prin Legea bugetului de stat".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb