Rata serviciilor de telefonie mobilă a atins aproximativ 81%

Comunicat ANRCTI
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 8 martie 2007

"Comunicaţiile reprezintă unul dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei naţionale şi totodată unul dintre cele mai atractive pentru investitorii străini. La finalul anului 2006, numărul utilizatorilor de servicii de telefonie mobilă (pe bază de abonamente şi cartele preplătite) atingea 17,4 milioane, cu aproximativ 30% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, iar rata de penetrare a acestui tip de servicii era de aproximativ 81%. De asemenea, numărul conexiunilor de acces la Internet a atins valoarea de 3,3 milioane, mai mult cu 80% faţă de luna decembrie 2005. Dintre acestea, aproximativ 1,8 milioane sunt conexiuni în bandă largă, care au înregistrat o creştere de 135% comparativ cu sfârşitul anului 2005, rata de penetrare broadband ajungând la 8,2%. Este vorba aşadar de un sector cu creştere fantastică, faţă de care investitorii străini îşi manifestă tot mai pregnant interesul", a declarat astăzi Dan Georgescu, preşedintele ANRCTI, în cadrul primei ediţii a Summit-ului SEE Investment organizat de Business Review.

În anul 2006, sectorul comunicaţiilor electronice din România a urmat tendinţa la nivel european în ceea ce priveşte dezvoltarea serviciilor de telefonie şi acces la internet, marii jucători din Europa şi Statele Unite fiind deja prezenţi pe piaţa din ţara noastră, cu investiţii majore.

Conform rezultatelor preliminare obţinute în urma verificării şi prelucrării în proporţie de 90% a datelor statistice raportate către ANRCTI de furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice pentru anul 2006, cota de piaţă a furnizorilor alternativi pentru serviciile de acces la reţelele fixe de telefonie era de aproximativ 20%, iar numărul de furnizori alternativi de servicii de telefonie fixă la nivelul pieţei cu amănuntul a crescut la 105, faţă de 64 la jumătatea anului 2006.

Piaţa telecom din România creează toate condiţiile pentru dezvoltarea unei afaceri de succes - un investitor este interesat în primul rând de rata de creştere a pieţei în întregime sau a sectorului. Din această privinţă, piaţa de comunicaţii din România depăşeşte uşor pieţe din ţări ca Ungaria şi Polonia, care deşi ca valoare a pieţei se plasează pe primele locuri în Uniunea Europeană, au înregistrat totuşi ritmuri de creştere inferioare.

"O contribuţie importantă la atractivitatea investiţională a unei pieţe o are existenţa garanţiilor care susţin funcţionarea la parametri corecţi a concurenţei. Acestea sunt drepturi pe care ANRCTI le creează în beneficiul operatorilor - posibilitatea unui operator de a se interconecta în condiţii echitabile cu reţeaua operatorilor cu putere semnificativă pe piaţă, posibilitatea de a oferi utilizatorilor servicii de telefonie prin intermediul facilităţii de selectare a transportatorului sau posibilitatea de a avea acces la abonaţii operatorului fost monopolist prin intermediul buclei locale a acestuia", a mai adăugat Dan Georgescu.

Alături de preşedintele ANRCTI, la conferinţă au mai fost prezenţi domnul H.E. Ivica Mastruko ambasadorul Croaţiei la Bucureşti, domnul Florin Vasilache, secretar general în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Investiţii Străine, cât şi reprezentanţii unor companii de profil din ţară şi din străinătate.

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei este instituţia independentă de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice, tehnologiei informaţiei şi al serviciilor poştale. În activitatea sa, ANRCTI urmăreşte ca obiective majore: promovarea concurenţei, protecţia intereselor utilizatorilor finali şi încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb