Compania "Râureni" - producător de conserve de legume de fructe - estimează creşterea cifrei de afaceri la 6 milioane de euro, în acest an, de la 5 milioane de euro, în 2010. Pentru anul viitor, societatea preconizează că va avea o cifră de afaceri cu 20% mai mare faţă de cea din 2011. Anul viitor vor creşte şi exporturile societăţii, după cum a declarat Dan Mutu, proprietarul companiei, care a subliniat: "Ne-am propus şi creşterea exporturilor, care să contribuie cu circa 10% la realizarea cifrei de afaceri, menţinând partenerii externi actuali şi orientându-ne, totodată, către noi pieţe de desfacere, de exemplu Rusia".
Aceste rezultate sunt aşteptate ca urmare a investiţiilor realizate în perioada 2008-2011, pentru retehnologizarea şi modernizarea fabricii şi a fermei de la Drăgăşani, a dezvoltării portofoliului de produse şi a creşterii exporturilor.
Excluzând investiţia de 4,5 milioa-ne de euro, cât a costat fabrica achiziţionată în 2008, compania a cheltuit cinci milioane de euro, în perioada menţionată, pentru modernizare şi retehnologizare, şi aproximativ două milioane de euro pentru ferma proprie de la Drăgăşani. Societatea a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro.
În acest an, conservele de legume au contribuit cu 47% la realizarea cifrei de afaceri, fiind urmate de oţet - 18%, gemuri - 16%, compoturi - 9%, dulceaţă - 8% şi siropuri - 2%.
Funcţionând la 40% din capacitatea maximă, fabrica de la Râu--reni utilizează 90% din materia primă de pe piaţa autohtonă, producţia anuală fiind de 300.000 de tone de conserve de legume şi fructe. Cu o cotă de piaţă de 5%, compania vinde 10% din produse prin reţeua proprie.
Număr angajaţilor din fabrică depăşeşte 250, în tot grupul lucrând mai mult de 1.000 de persoane.
Societatea "Râureni" a fost înfiinţată în anul 1968 şi, în prezent, face parte din Grupul "Annabella". Compania produce peste 50 de tipuri de conserve din legume şi fructe.
Produsele "Râureni" sunt prezente şi pe pieţele internaţionale din ţări precum Italia, Spania, Germania, Anglia, Austria sau Canada.
"40-50% din conservele consumate de români provin din import", susţine Dan Mutu.