RĂZVAN PASCU, "TRAVEL COMMUNICATION": Apetitul românilor pentru destinaţiile de lux va creşte cu 10% în 2013

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 18 martie 2013

Apetitul românilor pentru destinaţiile de lux va creşte cu aproape 10%, în acest an, conform estimărilor domnului Răzvan Pascu, fondatorul "Travel Communication România".

Prezent la Târgul de Turism al României, desfăşurat zilele trecute, la Bucureşti, domnul Pascu ne-a vorbit despre apetitul românilor pentru destinaţiile de lux: "Cred foarte mult în nişa destinaţiilor de lux, care continuă să înregistreze creşteri la noi în ţară, deoarece o parte din români au văzut atracţiile Europei şi urmăresc destinaţii noi. Preţurile pentru astfel de sejururi sunt asemănătoare cu cele pentru un hotel de cinci stele din Antalya, Turcia, adică 800 de euro pentru Republica Dominicană pentru şapte zile cu zbor din Madrid, la care se mai adaugă zborul până în Madrid".

Deşi ofertele speciale gândite de touroperatori pentru Târgul de Turism nu se mai prelungesc, rezervările early-booking pentru vacanţa de vară oferă reduceri de până la 15% şi pot fi achiziţionate până în 31 martie.

Vizitatorii Târgului de Turism, încheiat ieri la Romexpo, s-au arătat interesaţi de vacanţele tip city-break, s-au îndreptat tot mai mult către alegerea unei vacanţe într-o destinaţie exotică, fără să ignore însă sejururile all-incusive, aflate încă în topul preferinţelor

Destinaţii noi

Razvan Pascu a observat: "La Târgul de Turism au fost introduse destinaţii noi precum Croaţia şi Muntenegru, pe care le-am văzut promovate mult mai mult decât în alţi ani".

Totodată, domnia sa a remarcat noi destinaţii şi în vacanţele de tip city-break, care sunt tot mai căutate de români: "Eu cred foarte mult în materie de trenduri, pentru acest an, în vacanţele de tip city-break. Se vând în continuare foarte bine destinaţii ca Viena, Praga, Paris, Londra. Cipru este o destinaţie nouă pentru acest tip de vacanţă şi este preferată pentru viaţa de noapte de acolo, preţurile putând fi comparate cu cele pentru un city-break la Londra, dar puţin mai mari pentru că nu există prea multe curse spre această destinaţie".

TUI Travel: "Destinaţiile exotice sunt la mare căutare"

Reprezentanţii TUI Travel ne-au declarat că o mare parte din turiştii români continuă să aleagă sejururi de tip all-inclusive, însă sunt şi clienţi care încep să se orienteze către destinaţii exotice.

Elena Radu, Tourism Product Manager la TUI Travel Center, ne-a spus: "Printre cele mai căutate destinaţii exotice de către români se numără Republica Dominicană, Thailanda, Bali, Mexic, Cuba, Dubai. Aceste destinaţii nu cred că mai pot fi numite de lux, sunt locuri care au devenit accesibile ca preţ. Românii pot ajunge într-o destinaţie de acest fel în schimbul a 800 de euro pentru un sejur, preţul incluzând un pachet complet pentru o persoană, cu plecare din România".

Reprezentantul TUI Travel ne-a arătat că, de departe, Turcia şi Grecia rămân cele mai căutate destinaţii pentru vacanţa de vară, însă litoralul româneasc rămâne cea mai accesibilă destinaţie pentru români, fiind preferată în special pentru week-end-uri.

TUI Travel Center se aşteaptă la vânzări considerabile în urma acestei ediţii a târgului de turism, de cel puţin 250.000-300.000 de euro.

Târgul de Turism al României are două ediţii pe an, una în primăvară şi una în toamnă. La ediţia de primăvară din 2013, România a fost promovată în cadrul unui stand de prezentare susţinut de Autoritatea Naţionala pentru Turism, din cadrul Ministerului Economiei. De asemenea, o serie de autorităţi locale au fost prezente cu stand de promovare a unor destinaţii din ţara noastră - staţiuni montane, Delta Dunării sau regiuni cu tradiţii folclorice şi meşteşugăreşti.

Anul trecut, Târgul de Turism al României a fost vizitat de circa 25.000 de persoane şi s-au vândut pachete turistice de circa 10 milioane de euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb