RBS iese din programul guvernamental de garantare a activelor toxice

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 octombrie 2012

RBS iese din programul guvernamental de garantare a activelor toxice

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), cea mai mare bancă britanică deţinută de stat, a decis să se retragă din sistemul guvernamental de garantare a activelor toxice (Asset Protection Scheme - APS), măsură care poate fi un prim pas spre privatizarea instituţiei financiare.

Ieşirea vine după ce RBS a plătit 2,5 miliarde lire sterline (4 miliarde dolari) către guvern ca să-şi asigure cele mai riscante active.

"Ieşirea băncii din APS demons­trează progresele realizate de RBS în transformarea bilanţului său care devenise periculos de mare şi instabil, într-unul mai prundent, rezistent şi viabil", a informat banca britanică. Aceasta a subliniat: "Programul APS a avut un rol important în stabilizarea percepţiei pieţei în privinţa RBS după ce impactul crizei financiare a devenit clar, iar cotaţia acţiunilor băncii a scăzut până la un minim de 10 pence, în februarie 2009. Acest plan i-a dat noii conduceri a RBS timpul necesar punerii în aplicare a planului de redresare".

Retragerea RBS din sis­temul guvernamental de garantare a activelor toxice a fost aprobată de Autoritatea de reglementare a serviciilor financiare.

Programul Asset Protection Scheme a fost creat de autorităţile de la Londra în anul 2009, ca să ofere asigurări după salvarea unor bănci de către contribuabili. Potrivit acestei scheme, băncile ar fi urmat să plătească o taxă anuală pentru asigurarea activelor toxice, iar contribuabilii ar fi acoperit orice pierderi mai mari de 10% rezultate de pe urma acestor active.

Guvernul britanic a acceptat să asigure active de 282 miliarde lire când a intrat RBS în program, în 2009, iar de la acel moment, aceste active au scăzut la aproape 105 miliarde lire.

În prezent, RBS este deţinută în proporţie de 82%de statul britanic.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

31 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2806
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9951
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.0611

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb