RBS, într-un nou scandal

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 mai 2009

RBS a avut pierderi de 44 milioane de lire sterline în primul trimestru al acestui an, ca urmare a creşterii volumului creditelor neperformante.

RBS a avut pierderi de 44 milioane de lire sterline în primul trimestru al acestui an, ca urmare a creşterii volumului creditelor neperformante.

"Royal Bank of Scotland Group" (RBS), cea mai mare bancă britanică deţinută de stat, a acordat prime în acţiuni de aproape 5 milioane de lire sterline unor directori executivi, riscând să se confrunte cu noi acuzaţii, dat fiind că această instituţie a beneficiat de împrumuturi din banii contribuabililor.

Ellen Alemany, directorul filialei americane a RBS ("Citizens"), ar putea primi aproape 6 milioane de acţiuni ale băncii, în valoare de 2,4 milioane de lire sterline, conform preţului acţiunilor la închiderea şedinţei bursiere de vineri.

Alţi trei directori ar putea primi acţiuni, inclusiv şefii diviziei de afaceri corporatiste Alan Dickinson, Chris Sullivan şi directorul administrativ al băncii, Ron Teerlink. Ron Teerlink şi Alan Dickinson au fost premiaţi, fiecare, cu câte 1,88 milioane de titluri options, valorând 768.676 lire, iar Chris Sullivan - cu peste 1,77 milioane de acţiuni, în valoare de 723.837 lire sterline.

Vince Cable, lider al liberal-democraţilor britanici, a calificat primele ca fiind "complet nejustificate şi de neacceptat". Cable a spus: "Fără miliardele injectate în RBS de contribuabili, banca nu ar mai exista. Acesta nu este timpul potrivit pentru ca banca să acorde astfel de prime, mai ales angajaţilor la nivel de management".

RBS subliniază că acţiunile vor fi acordate strict pe criterii de performanţă, dacă cei patru executivi redresează situaţia băncii.

După ce a avut pierderi de 24,1 miliarde lire anul trecut, cele mai mari din istoria corporatistă britanică, RBS a primit împrumuturi din banii contribuabililor, statul deţinând acum peste 70% din acţiune băncii.

De asemenea, banca a fost anterior implicată într-un scandal din cauza pensiei fostului director executiv Sir Fred Goodwin. Acesta primeşte o pensie care depăşeşte 700.000 lire pe an.

Goodwin a renunţat la postul său în octombrie 2008, după ce RBS a primit o injecţie de capital din partea guvernului britanic.

RBS recurge la disponibilizări, în contextul în care vrea să taie costurile cu 3,7 miliarde dolari, în următorii trei ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb