RBS rambursează 1,7 miliarde dolari către guvernul britanic

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 martie 2016

RBS rambursează 1,7 miliarde dolari către guvernul britanic

Statul nu va mai avea drept la dividende preferenţiale de la această bancă

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS) a realizat o plată finală de 1,19 miliarde de lire sterline (circa 1,7 miliarde de dolari) către guvernul britanic, îndeplinind astfel o condiţie a pachetului de salvare care i-a oferit Executivului prioritate la plata dividendelor.

Guvernul de la Londra deţine circa 73% din RBS după ce a injectat 45 de miliarde de dolari în această bancă, în perioada crizei financiare. Ca parte a pachetului de salvare, guvernul a primit aşa-numita "acţiune cu acces la dividend", care i-a oferit drepturi lărgite pentru plata dividendelor acordate de bancă (dividende preferenţiale).

Odată cu încheierea programului privind acest acces special la dividend, RBS se apropie de momentul la care va putea relua plata dividendelor către acţionari. Banca nu a mai acordat dividende din 2008.

"Acesta este încă un pas important în planul nostru de reluare a distribuirii de capital către acţionari", a declarat Ross McEwan, directorul executiv al RBS.

RBS se află în mijlocul unui amplu proces de restructurare, urmărind să se reorienteze pe diviziile de retail şi corporate banking din Marea Britanie şi Irlanda. Anul trecut, instituţia de credit a anunţat că vrea să-şi înstrăineze operaţiunile globale de investment banking şi să reducă numărul ţărilor în care operează.

În august, Guvernul de la Londra a vândut 5,2% din bancă pentru 2,1 miliarde de lire sterline. În urma tranzacţiei, statul a înregistrat pierderi de 1,1 miliarde de lire, în condiţiile în care preţul la care au fost vândute acţiunile a fost cu o treime mai scăzut decât cel de la momentul la care Guvernul a injectat peste 45,8 miliarde de lire sterline pentru salvarea RBS, în 2008.

În februarie, RBS a raportat, pentru 2015, cel de-al optulea an consecutiv cu pierderi, după ce a avut costuri legale şi de restructurare de 6,5 miliarde lire. Pierderea netă a fost de 1,98 miliarde de lire sterline (2,77 miliarde de dolari) anul trecut, mai mică faţă de cea din 2014: 3,47 miliarde de lire. Câştigul brut, care nu ia în calcul costurile speciale, s-a diminuat cu 28%, la 4,41 miliarde de lire, sub cifra anticipată de analişti: 4,45 miliarde de lire.

RBS nu a mai avut profit net anual din 2007.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oo

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb