RBS şi-a vândut unele active asiatice către "ANZ Group"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 august 2009

RBS poartă, în continuare, discuţii avansate cu diverşi ofertanţi pentru vânzarea restului de active pe care le deţine în Asia.

RBS poartă, în continuare, discuţii avansate cu diverşi ofertanţi pentru vânzarea restului de active pe care le deţine în Asia.

Valoarea tranzacţiei este de 550 milioane dolari

ANZ vrea să preia şi operaţiuni ale "Citigroup" şi "HSBC Holdings"

"Australia and New Zealand Banking Group" Ltd. ("ANZ Group") a decis să cumpere unele active asiatice ale "Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), pentru care plăteşte 550 milioane de dolari.

"ANZ va deveni un jucător regional", a declarat directorul executiv al băncii australiene, Michael Smith, care a condus anterior divizia asiatică a băncii britanice "HSBC Holdings" Plc.

Smith a precizat că grupul ANZ este interesat să preia şi active asiatice aparţinând "Citigroup" Inc. şi "HSBC Holdings".

"Nu vreau să cumpărăm divizii HSBC ori Citigroup din America Latină, SUA sau Europa, însă dacă vor fi de vânzare divizii din regiunea asiatică, atunci le vom prelua", a spus Michael Smith.

"ANZ Bank", a patra bancă din Australia, va deveni proprietarul operaţiunilor RBS din Singapore, Taiwan, Indonezia, Hong Kong, Filippine şi Vietnam. În urma achiziţiei activelor RBS din Asia, conducerea ANZ va reuşi să-şi atingă ţinta de dublare a procentului de venit realizat în regiune, la 20% până în 2012.

Operaţiunile RBS pe care le preia ANZ sunt grupate în 54 de sucursale, care au acordat credite de 3,2 miliarde dolari şi administrează depozite de 7,1 miliarde dolari. Numărul clienţilor deserviţi de aceste sucursale se ridică la aproape două milioane. Diviziile în cauză derulează activităţi pe segmentele retail, administrare de averi şi comercial.

RBS, bancă al cărei sediu se află în Edinburgh, înstrăinează active sau închide divizii aflate în două treimi din cele 54 de ţări în care activează, din cauza pierderilor pe care le-a înregistrat în 2008 (cele mai mari din istoria corporatistă a Marii Britanii).

Amintim că RBS a fost salvată de la colaps prin intervenţia guvernului londonez, care a preluat 70% din acţiunile grupului bancar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb