"RCS RDS" va fi obligată să asigure interconectarea cu alte reţele

Tarciziu Tancău
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 22 iunie 2007

Compania a fost acuzată în mai multe rânduri de discriminare

După ce nu mai puţin de opt furnizori de servicii de telecomunicaţii şi un număr important de utilizatori au depus plângeri împotriva "RCS-RDS", Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) s-a decis să ia măsuri pentru a corecta piaţa. Astfel, în cursul zilei de ieri ANRCTI a lansat spre consultare publică un proiect de decizie ce priveşte interconectarea cu reţeaua publică de telefonie operată de "RCS-RDS". Prin această decizie, ANRCTI doreşte să impună un set de obligaţii legate de negocierea, condiţiile şi punerea în aplicare a acordurilor de interconectare cu alţi operatori. Dacă proiectul va rămâne în starea sa actuală, "RCS-RDS" va fi obligată să publice anumite informaţii, tarifele tuturor serviciilor şi a altor facilităţi.

ANRCTI va mai impune şi termene maxime pentru negociere în vederea încheierii unui acord de interconectare şi a implementării acestor acorduri, de două şi respectiv trei luni. Prin acest proiect, ANRCTI va stabili şi tariful maxim perceput de "RCS-RDS" pentru furnizarea serviciului de interconectare la 1,15 eurocenţi pe minut. Spre comparaţie, "Romtelecom" percepe un tarif de interconectare mediu de 0,88 eurocenţi pe minut. Mai multe companii au acuzat "RCS-RDS" pentru că se comportă discriminatoriu, deoarece percepe tarife de interconectare diferenţiate.

Potrivit Autorităţii, firmele care colaborau cu "RCS-RDS" s-au plâns de probleme grave apărute la negocierea şi încheierea unor acorduri de interconectare cu reţeaua publică de telefonie fixă a operatorului.

Dan Georgescu, preşedintele ANRCTI, a declarat: "Aceasta este una din cele mai importante decizii luate de Autoritate şi constituie o premieră în reglementarea din ţara noastră". Motivele pentru care ANRCTI a intervenit tocmai acum, deşi sunt plângeri care datează chiar şi de câţiva ani, este creşterea foarte mare a numărului de abonaţi a "RCS-RDS". Proiectul de decizie este supus până pe 23 iulie consultării publice.

"Romtelecom" consideră că apelurile către abonamentele de telefonie fixă ale "Vodafone" nu ar trebui să aibă aceleaşi tarife de interconectare ca şi apelurile către mobil. Astfel, în acest moment există un litigiu prin care "Romtelecom" cere micşorarea tarifelor de interconectare către terminalele de telefonie fixă din reţeaua "Vodafone", litigiu confirmat şi de domnul Georgescu.

În ceea ce priveşte licenţele WiMax, Dan Georgescu a precizat că este în curs de aprobare cadrul legal, care va fi implementat în lunile septembrie - octombrie. Preşedintele ANRCTI a mai declarat că se doreşte scoaterea la licitaţie a două licenţe WiMax naţionale şi alte patru licenţe regionale. Până la închiderea ediţiei, biroul de presă al "RCS-RDS" nu a formulat o poziţie oficială a companiei legată de această situaţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb