În sectorul legumicol recoltarea are loc într-un ritm alert, în special la culturile de cîmp, în toate zonele ţării, fapt remarcat şi din aprovizionarea pieţelor cu tomate, ardei gras, vinete, varză şi alte specii obţinute din producţia internă. De asemenea, o atenţie deosebită este acordată recoltării cepei de arpagic şi a usturoiului, precum şi pregătirii terenurilor pentru înfiinţarea culturilor succesive pentru toamnă: conopidă, morcov, varză, castraveţi.
Recoltarea şi comecializarea legumelor de seră din ciclul I au fost încheiate şi majoritatea culturilor din ciclul II au fost deja înfiinţate. Pentru culturile în ciclu prelungit (ardei, vinete) continuă recoltarea şi fermierii urmăresc întreţinerea şi menţinerea stării de sănătate a plantelor. Condiţiile din acest an preconizează obţinerea unor producţii bune şi foarte bune pentru sectorul legumicol şi pomicol, cu condiţia ca tratamentele fitosanitare să se efectueze în timpul optim. Datorită faptului că anul acesta este bogat în precipitaţii, faţă de alţi ani, sînt create condiţii favorabile dezvoltării dăunătorilor şi în special a bolilor.
Din categoria legumelor, preţurile minime şi maxime raportate din judeţe sînt: ceapa - 7-8.000 lei/kg, judeţul Mehedinţi, 20-25.000 lei/kg, judeţul Covasna;
morcov - 8-10.000 lei/kg, judeţul Mehedinţi, 15-20.000 lei/kg, judeţele Bacău, Bihor, Hunedoara; usturoi - 25-30.000 lei/kg, judeţul Brăila, 40-50.000 lei/kg, judeţele Covasna, Sălaj, Sibiu, Suceava;
În ceea ce priveşte fructele, preţurile minime şi maxime pentru un kilogram sînt: mere - 8-15.000 lei, judeţul Alba, 35-45.000 lei, judeţul Teleorman; pere - 15-25.000 lei, judeţul Timiş, 60-80.000 lei, judeţul Constanţa; nuci - 65-75.000 lei, judeţul Mehedinţi, 100-120.000 lei, judeţele Caraş Severin şi Olt.