Reduceri de personal la FMI

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 decembrie 2007

Reduceri de personal la FMI

Noul director general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, intenţionează să concedieze aproximativ 15% din personalul instituţiei, aceasta fiind doar una dintre măsurile destinate restructurării Fondului, informează Wall Street Journal, citându-l chiar pe şeful FMI.

Dominique Strauss-Kahn vrea să desfiinţeze între 300 şi 400 de posturi din totalul de peste 2.600. Pensionările anticipate nu vor fi suficiente, astfel că vor fi necesare unele concedieri, spune Dominique Strauss-Kahn, arătând că acesta ar urma să fie primul val de disponibilizări masive de după crearea instituţiei financiare internaţionale, în 1945.

Dominique Strauss-Kahn, fost ministru francez de Finanţe, a decis să recurgă la această măsură ca să reducă deficitul bugetar al FMI, în condiţiile în care ţările în curs de dezvoltare înregistrează o creştere economică rapidă şi nu au nevoie de asistenţa Fondului. Oficialul FMI susţine că Fondul va înregistra un deficit anual de aproximativ 400 de milioane de dolari pe an, până în 2010, dacă cererea pentru împrumuturi nu va creşte. În aceste condiţii, noul director general vrea să diminueze deficitul cu 25%, prin reducerea personalului.

Pe lângă micşorarea deficitului, reducerile de personal sunt menite să asigure sprijinul SUA şi Uniunii Europene pentru proiectul lui Dominique Strauss-Kahn referitor la vânzarea unei părţi din rezerva de aur a Fondului şi plasarea banilor în fonduri de investiţii, pentru reechilibrarea finanţelor FMI.

"Toate acestea nu sunt posibile decât dacă voi avea acordul anumitor guverne pentru creşterea veniturilor FMI", a declarat Dominique Strauss-Kahn, adăugând: "Dacă nu voi avea acceptul, nu voi putea face nimic".

Până în prezent, disponibilizările de la FMI au fost extrem de reduse ca număr: 20 de posturi în 1980, respectiv 86 în 1986.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb