Reglementarea tarifelor de roaming internaţional în retelele mobile, pe agenda UE

Comunicat MCTI
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 19 martie 2007

Secretarul de Stat al Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, domnul Balint Porcsalmi, a participat vineri la reuniunea informală a miniştrilor de comunicaţii şi tehnologia informaţiei din statele Uniunii Europene care a avut la Hanovra, în Germania, prilejuită de desfăşurarea târgului internaţional de IT&C, CeBIT.

În cadrul acestei intâlniri a fost dezbătut regulamentul tarifelor de roaming internaţional în retelele mobile, cu scopul de a se ajunge la un conses politic. De asemenea, presedinţia germană a făcut o prezentare a etapelor implementării serviciului mobileTV, funcţional în Germania din vara anului 2006 şi care reprezintă un succes î! n ceea ce priveşte adoptarea lui de către consumatori.

România, prin vocea Secretarului de Stat al Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, şi-a exprimat sprijinul faţă de obiectivul general al regulamentului tarifelor de roaming internaţional în reţele mobile de a proteja interesele utilizatorilor europeni de servicii de roaming. "Propunerea curentă are meritul de a introduce controlul tarifelor pe care operatorii îl pot percepe între ei, ceea ce le-ar permite să reducă costurile cu care se confruntă clienţii lor când calatoresc în străinătate. De aceea, România încurajează aceasta iniţiativă care protejează şi sprijină interesele consumatorilor, asigurând în acelaşi timp o creştere a competitivităţii sectorului de telecomunicaţii", a declarat domnul Secretar de Stat, Balint Porcsalmi, cu această ocazie.

În aprilie 2007 se asteaptă un vot al Parlamentului European pentru adopt! area acestui regulament, urmat de un vot în cadrul Consiliului! de Mini ştri, în iunie 2007.

În ceea ce priveşte serviciul mobile TV, România şi-a exprimat sprijinul pentru armonizarea frecvenţelor la nivel European, având în vedere că acesta este unul dintre cele mai promiţătoare servicii electronice care poate contribui la creşterea gradului de inovaţie în Europa. Mobile TV a fost identificat ca o prioritate pe agenda de politici a UE având în vedere contribuţia sa la atingerea scopurilor Agendei de la Lisabona. În România tehnologia DVB-H (mobile TV) se afla în faza de testare.

În luna iulie 2007 Comisia Europeana va publica o comunicare pentru a evalua situaţia serviciilor de mobile TV la nivel european şi pentru a propune o serie de linii directoare în ceea ce priveşte implementarea serviciului la nivelul UE.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb