Remeş: Chiar dacă România nu ar cultiva grâu deloc, preţul pâinii nu ar trebui să crească

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 25 iunie 2007

Remeş: Chiar dacă România nu ar cultiva grâu deloc, preţul pâinii nu ar trebui să crească

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, consideră că majorarea preţului pâinii nu este justificată în prezent în Româ­nia."Dacă România nu ar cultiva grâu deloc, preţul pâinii nu ar trebui să creas­că, pentru că este mai mare decât în alte ţări. În România nu este lipsă de pâine, de grâu sau de făină", a declarat recent Remeş. Declaraţia vine după ce reprezentanţi din industria pâinii au anunţat recent că seceta din acest an a compromis culturile agricole, iar efectele ei vor fi resimţite la toamnă, când vor creşte preţurile la produsele de bază (pâine, carne, lapte, ulei, zahăr), majorările putând ajunge în unele cazuri până la 25-30%. Şi legumele şi fructele vor fi mai scumpe, deoarece sute de hectare sunt deja compromise, iar pentru asigurarea consumului fie se va apela la importuri, fie acolo unde fructele sau legumele au scăpat de secetă creşterile de preţ vor depăşi 30%, arată unele surse din domeniu, citate de Rompres. Conform statisticilor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), seceta a afectat până în prezent peste 60% din suprafeţele însămânţate cu grâu, secară, orz şi rapiţă.

Remeş intenţionează să elimine specula de pe piaţa pâinii, generată de alerte de moment

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, a anunţat, vineri, că intenţionea­ză să elimine specula de pe piaţa pâinii generată de "alerte de moment". "Vom găsi o reglementare care să taie specula din fiecare an la genul acesta de activitate. Va trebui să avem o Agenţie de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură mai eficientă şi să avem măsuri care să taie elanul speculării unor alerte de moment", a declarat Remeş.

Preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, Adrian Rădulescu, a declarat recent că recolta de grâu din acest an nu va depăşi 2,5 milioane tone întrucât mai mult de jumătate din suprafaţa aflată în cultură în acest an (1,8 milioane hectare) este afectată de secetă. Acesta a declarat recent că producătorii agricoli vor recurge în acest an la importuri de cel puţin un milion tone de grâu pentru a-şi asigura necesarul intern. Conform statisticilor, un român consumă anual între 115-120 kg pâine.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O intrebare pentru dl Remes : In ce tari pretul painii este mai mic decat in Romania? Eu vad pretul la grau aliniat, pretul la faina l fel, pretul la paine cam la jumatate sau de 3 ori chiar mai MIC decat in alte tari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb